Hjärtevärmande julkalender med kärlek, mysterier och ett övergivet skolhus i Östergötland!En grå novemberdag får Cecilia, en fyrtiotvåårig musikalartist vars stjärna är i dalande, ett anonymt mejl. Mejlet innehåller en länk till en annons på Hemnet ? det visar sig att den gamla skolbyggnaden i Tidersrum utanför Kisa, där Cecilia växte upp, är till salu. På ren impuls lägger Cecilia ett bud.Medan snön börjar falla återvänder Cecilia till den idylliska byn. Och kvar finns en hel del karaktärer som Cecilia minns. Helge är byns pensionerade kyrkvaktmästare, men han är också en man som bär på en hemlighet. Och så Elon ? hennes gamla barndomsvän som nu blivit fårabonde och pappa. Hon inser snart att hon fortfarande har känslor kvar för honom, men inte kan hon väl komma på det så här trettio år senare?För att återknyta banden till sin hemort bestämmer sig Cecilia för att...
Ja, det går alldeles utmärkt att läsa julromaner i mars. Speciellt om det dessutom vräker ner snö utomhus.
Det här är en lättläst julroman med allt en feelgood ska innehålla. Det är mys, julstämning, kärlek, vänskap och lagom mycket ”problem”.
Jag tycker om karaktärerna, hur Siri berättar och gestaltar dem. Hur de får ta plats och hur man som läsare får lära känna dem ordentligt. Tycker om hur Siri väver in romantik och gammal kärlek som inte rostar. Jag tycker även om att handlingen får ta tid, att det inte händer för mycket hela tiden utan boken berättar om livet som det är mest.
”Juleljus för vilsna själar” var en läspärla! En helmysig bok som jag gillade skarpt.
2022-12-12
Juleljus för vilsna själar är den andra boken jag läser av författaren. Jag läste hennes debutroman för några år sen och har sen dess tänkt att jag ska läsa fler böcker, men det har inte blivit av förrän nu. Juleljus för vilsna själar är en mysig julroman att svepas iväg med i julstressen. Jag började läsa den som fysisk bok och blev så fast i den så när jag skulle åka hemifrån var jag tvungen att leta upp den som ljudbok så jag kunde fortsätta direkt. Därefter har jag växlat mellan ljud- och fysisk bok beroende på vad jag har gjort. Jag är ganska känslig för vilka uppläsare det är och har svårt att lyssna på en del böcker på grund av uppläsaren, men det är inget problem här, Frida Hallgren läser otroligt bra.
Det här är verkligen en julroman som tilltalar mig. Det är en kvinna i min egen ålder som det handlar om, hon flyttar ut på landet (japp en äkta lantis här) och det är söta djur (hästar som är min favorit) och på det lite hemligheter, livsval och en ungdomskärlek som fortfarande är snygg och charmig. Boken har alla förutsättningar för att bli en riktig hit och det är den också. Det är en alldeles ljuvlig liten smällkaramell till julroman och jag smälter totalt. Den är varm, mysig och romantisk och jag inte vill att boken ska ta slut. Jag trivs i Cecilias värld och bland grannarna i lilla byn Tidersrum och jag gillar att se hur deras relationer utvecklas och växer till något fint. Juleljus för vilsna själar rekommenderas varmt till alla som vill läsa en hjärtevärmande julroman som stannar i hjärtat!