Jordstorm

Kallentoft, Mons

| 2014

Flag from sv

185


En kamp mot klockan för Malin Fors Hälsning från Mons Kallentoft till Adlibris kunder: Jordstorm är den tredje boken i elementserien och den åttonde om Malin Fors. Jag vågar mig på att säga att det är den mest spännande hittills. Det är också roligare än någonsin att skriva om Malin. Jag är inne i ett extremt skrivflöde just nu. Det känns som om berättelserna och idéerna sprutar ur mig. Jag vill göra nytt, förändra och pröva mig fram. Och jag vill att böckerna jag skriver ska likna arbetet. Högt tempo, en kraftig rörelse framåt. I Jordstorm blir en ung flicka levande begravd. En naken man hittas mördad intill Göta kanal. Klockan tickar och Malin och hennes kollegor vid Linköpingspolisen måste hitta förövaren och flickan innan tiden är ute. Annars kommer hon att dö i sin grav. Malin är maktlös i den katt och råtta-lek som mördaren utsätter henne för....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Monika W

2018-05-19

Betyg

Det tog emot lite att börja på den här, efter förra delen som kanske inte var ett riktigt bottennapp, men som inte heller var speciellt bra. Dock passade den bra in när jag behövde en lite tunnare bok och min relation till Malin Fors verkar ju vara ganska tålig. Läs mer min blogg

Karin Axell

2017-04-29

Betyg

Mons Kallentoft duger för slöa sommardagar i hängmattan, men inte om man söker variation i beskrivande av huvudkaraktärerna. Jag vet faktiskt inte varför jag envist fortsätter att läsa denna författare, det måste ju vara något som fångar mig.

Egentligen tycker jag att han tjatar för mycket om den mentala misär som alla hans huvudkaraktärer genomlider med sina inre demoner. Man har liksom redan första gången förstått vem till exempel Malin Fors är.

Jag gillar inte heller de mellanspel Mons gör där han beskriver inre tankar som ska utspela sig hos brottsoffer åt höger och vänster. (Jag är kräksless på dessa för att tala klarspråk!)

ÄNDÅ återvänder jag hela tiden till hans böcker. Perfekta till hängmattan på semestern bara! Lättläst och lättsmält och lite spännande också.

Marita Ryen

2016-01-18

Betyg

Betyg 3+. Spännande och lättlyssnad men det känns lite väl mycket av allting.

Maria Myrberg

2015-02-02

Betyg

Gillar Kallentoft

J

Jessica Appelqvist

2015-01-04

Betyg

Den var spännande och fängslande från början till slut.

Betyg

Denna bok ingår i serien om de fyra elementen, Vattenänglar, Vindsjälar och denna nummer 3 Jordstorm är enligt mitt tycke den bästa hittills. En bra och aktuell story som känns äkta. Jag gillar mystiken som vilar över alla Mons böcker och att ha Torsten Wahlund som uppläsare förstärker det enormt.
(Däremot att skriva vad man tycker en vecka efter man läst ut boken är för mig och mitt minne är en katastrof, därför blev det lite fåordigt.)

L

lars qvarfordt

2014-11-22

Betyg

Oj,en mycket stark bok med tempo,lysande.

Jan Svensson

2014-11-17

Betyg

oj, oj, oj riktigt bra och spännande. Den bästa någonsin från Kallentoft och betydligt bättre än experimentet Zack.

Britt-Marie Kullin

2014-11-12

Betyg

Det här är den åttonde boken i serien om polisen Malin Fors, och hennes kollegor, i Linköping.

Jag har läst dom allihopa, och tyckt att precis alla har varit jättebra.

Här är en länk till den sjunde boken, ?Vindsjälar?, och där finns också länkar till tidigare böcker.

Men den här boken är faktiskt den allra bästa (hittills).

Den var otroligt spännande, och jag hade mycket, mycket svårt att lägga den ifrån mig.

Jag rekommenderar verkligen boken, som får högsta betyget av mig.

Men framförallt så rekommenderar jag hela serien om Malin Fors.

Ser mycket fram redan mot den nionde boken, som tydligen tyvärr ska bli den sista i serien.