Jordens smartaste ord

Lindstrm, Fredrik

| 2002

Flag from sv

555


Det finns ett ord som antagligen är det första i alla språks födelse, som har samma innebörd världen över och som fortfarande används på samma sätt. Fredrik Lindström ger oss förklaringen och bakgrunden till denna gemensamma nämnare och tar oss därifrån vidare till sin syn på vår språkliga kreativitet, hur den gestaltar sig i takt med att vår uppfattning om det barnsliga kontra det vuxna förändras. Sedan ungdomskulturen skapades har språket blivit ett annat, lika stor betydelse har samhällets omvandling inneburit. Vi gör ständigt nya språkliga val beroende på vår omgivning och Lindström kan bland mycket annat berätta om våra personnamns historia, vilka skällsord som återvänds och varför vi svär så mesigt...

Visa mer

Skapa konto fr att stta betyg och recensera bcker

Recensioner

I

Inger Jonsson

2016-04-30

Betyg

Man fr en del "aha"-upplevelser. En del goda skratt fr man ocks.

Lotta Berling

2013-01-11

Betyg

Smtrevligt och lttlst, men jag blir efterhand trtt p Lindstrms lite putslustiga torra ton. Dessutom knns den totala frnvaron av kllhnvisningar och litteraturlista som en stor brist. Man har ingen aning om var alla fakta och pstenden kommer ifrn, och d frlorar de bde tyngd och trovrdighet.

S

Stefan Antonsson

2013-01-06

Betyg

Den r underhllande men samtidigt ganska s tjatig. Vad jordens smartaste ord r vet jag fortfarande inte...

Felicia Dahlqvist

2012-08-12

Betyg

Helt okej, dock saknar jag lite djup och blir lite smtrtt p Lindstrms frsk att vara rolig hela tiden. Men hyfsat intressant.

M

M W

2009-12-01

Betyg

Kommentera...

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Jordens smartaste man?