Jordens medelpunkt

Furmark, Anneli

| 2012

Flag from sv

29


Jordens Medelpunkt handlar om en resa till Island tidigt en sommar. Axel är sexton år och har inte haft någon större lust att följa med. De övriga är Axels mamma Marie och hennes nya man Toralf. Axel och Toralf förstår inte varandra och har svårt att komma överens. Hela idén med resan är Toralfs, som är närmast besatt av Island och av allt som handlar om forntid och vikingar. Marie delar inte hans intresse, men hon är förälskad i honom. De besöker turistplatser som Toralf valt ut. Marie är en orolig mamma som tror att Axel ska råka illa ut hela tiden, hon tycker den isländska naturen är farlig med den ständigt närvarande aktiviteten under jord, vulkanerna, gejsrarna och sprickorna. Toralf vill inte följa de vanliga turiststråken utan hittar en egen resväg till ett särskilt naturskönt område, som han fått tips om av en pratglad amerikan han träffat på krogen. Okunskap och iver leder hela...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Eyez Only

2016-07-23

Betyg

Relationsdrama i serieform med en oväntad tvist på slutet, vilket höjer upp betyget, men samtidigt känns det frustrerande i och med att det blir en aning abrupt. Men å andra sidan kanske det var just det som var meningen? Att visa på hur vardagen helt plötsligt kan förändras när man minst anar det.

Tove B

2012-07-28

Betyg

Tyvärr en av Furmarks svagare. Jag lyckas aldrig ryckas med i vare sig handling eller karaktärer, och sedan blir det lite väl abrupt när ...det där.. händer.

Anna-Lotta Jadinge

2012-07-02

Betyg

Jag drämmer i med en fyra till Anneli Furmarks nya bok, som är del två i en trilogi som började med Fiskarna i havet. Är så svag för hennes formspråk att intrigen nästan inte spelar någon roll. En poetiskt öppen, ändå realistisk berättelse om att söka efter "livet" någonstans där man befinner sig. I kontakt med andra blir det inte alltid så lätt. Kan man söka så mycket att man tappar bort sig?