Med Viktiga kartor - för äventyrare och dagdrömmare nådde Sarah Sheppard 100 000-tals nyfikna läsare. Den här boken har samma stora atlasformat och tar oss med på en rundresa till mystiska och spännande platser!Lockas du av klassiker som Bermudatriangeln, Påskön, Atlantis eller den heliga graalen? Vill upptäcka slukhål, jordens djupaste grotta eller varmaste plats? Eller är det kryptozoologin som får ditt hjärta att slå snabbare? Bigfoot, Yetin eller den mongoliska dödsmasken kanske? Eller ett modernt mysterium ? vart tar alla udda strumpor vägen? När Sarah Sheppard förklarar det oförklarliga ryms det mesta och lite, lite till!Sarah Sheppards faktaböcker står i en klass för sig. Med kunskap och finurlig humor har hennes underhållande och spännande faktaböcker älskats av tiotusentals läsare i alla åldrar. Från dinosaurier och viktiga kartor till hajar och äventyrliga resor har...
Gustavs Bokhylla (finns på Ins
2020-09-25
Philip 8 år:
Man lär sig massor av saker om mysterier och konstiga och mystiska platser. Bilderna är jättefina och Sarah skriver roligt.
Gustav 10 år:
Jag gillar Sarah Sheppards böcker. Man lär sig alltid något och hon är rolig.
Bilderna är fina.
AC (mamma):
Ålderspannet på boken är 3-6 år men jag tror att man har mer behållning när man är något äldre. Man kan ju läsa boken på olika sätt och det finns mycket att titta på och prata om när man är lite yngre men det har varit fantastiskt att kunna diskutera teorier, den informationen Sarah skrivit ner och att själv fundera på vilken teori man tror på och just nu att resa i drömmarna.
Detta är en fin bok man vill ha framme. Gärna på en boklist. En perfekt bok att ge i present till någon annan eller sig själv. Av mig får denna bok också full pott. Håller en tumme för att Sarah fortsätter skapa denna typ av böcker.
2020-09-24
Jag har testläst den med två av mina barnbarn varav den äldsta 5 1/2 år tyckte den var spännande men lite svår att förstå medan min 3- åring inte alls uppskattade texterna men gillade att vi pratade om bilderna. Så till slut gav jag upp läsandet och vi pratade bok i stället.
Jag har svårt att se att den skulle passa det ålderspannet 3 -6 år. Jag tror att till och med för en 6 - åring kan den bli lite väl svår. Dock som gammal lärare i låg- mellanstadiet så tror jag att där är det är ypperlig bok att ha, där skulle den fungera utmärkt.
Dessutom tror jag att vi vuxna skulle älska den, i alla fall gör både min man och jag det!