Ed Kennedy är en nolla utan framtid. Han kör taxi olagligt, spelar kort utan framgång och är hopplöst förälskad i sin bästa vän, Audrey. Vid sin sida har han Dörrvakten, en illaluktande, kaffedrickande hund. Eds liv är långtråkigt och medelmåttigt tills han av misstag förhindrar ett bankrån. Det är då det första esset dyker upp och hans liv förändras. På ruter ess står tre adresser och tre klockslag nedskrivna. Ed vacklar mellan rädsla och nyfikenhet och sakta övertygar han sig själv om att hjälpa människorna som bor på de olika adresserna. Människor som precis som han själv behöver hjälp. Fler spelkort med uppdrag och kryptiska ledtrådar dyker upp och genom uppdragen förändras Eds liv och han blir något mer, något bättre än han var från början. Tills bara en fråga återstår .... Vem är det som skickar spelkorten? Markus Zusaks roman om antihjälten Ed är fylld av skratt, knytnävar och...
2018-11-08
Håller med andra recensenter om att den här boken går väldigt mycket upp och ner. Den är dock så pass fängslande att den får en fyra.
2015-07-11
Mycket svår att ge betyg. Ena stunden väldigt svår att koncentrera sig på, andra stunden en jättebra bok (slutet tex). Som helhet kan jag inte ge mer än 3. Lite besviken.
2013-05-15
Nja, den får en trea för språket och för att den fick mig att skratta. Jag blir inte riktigt klok på denna bok. Ibland känns det som att det är den bästa bok jag läst, sedan händer något och den känslan försvinner. Synd för det fanns potential!
Andra boken jag läst av Markus Zusak. Han skriver bra och det är bra historier/berättelser om karaktärerna han skapar. Den här gillade jag så mycket för huvudpersonen Ed är så vardaglig, men ändå råkar ut för något spännande. Jag tycker också om idén med spelkorten med adresser som blir skickade till honom och att han ska hjälpa de som bor på adresserna.
2011-11-27
en helt fantastisk bok. själv tycker jag mer om böckerna zusak skriver om australensiska nollor än när han skriver om nazityskland
2011-11-18
Precis läst ut, En riktigt bra bok, som inte är som de andra, nu måste jag läsa boktjuven!
En mycket annorlunda hjältehistoria, jag gillar upplägget och charmas av texten. Känns att den är omogen i jämförelse med Boktjuven, och böckerna har flera likheter karaktärs- och berättarmässigt, vilket stör mig en aning. Slutet är sådär. Men historien är en skön skröna som jag omöjligt kan låta bli att älska.