Lennon, Cynthia

| 2005

Flag from sv

109


Cynthia Lennon är ett unikt vittne till de händelser som skapade Beatleskulten. Hon var med redan när de okända killarna från Liverpool fick sina första spelningar och genom de oförglömliga åren på 60-talet när Beatles popularitet nådde sin kulmen en epok som har gått till musikhistorien. Hon var 18 år när John och hon blev ett par och under tio år lärde hon känna inte bara alla i gruppen utan också deras flickvänner och fruar, släkt och bekanta, managers och många av dem som drogs in i strålglansen runt det stilbildande bandet. Nu berättar hon för första gången sedan John mördades i New York 1980 om deras relation. Dessutom ger hon fascinerande inblickar i hur den legendariska gruppen formades och utvecklades och ger sin personliga syn på mannen som kom att bli den mest idoliserade och beundrade av Beatlarna. Rakt och osentimentalt avslöjar hon vad äktenskapets sammanbrott,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

E

Ellenor Larsson

2011-09-17

Betyg

Intressant och spännande bok. Kul att läsa om hur Beatles bildades och utvecklades, och hur vissa låtar uppkom och vad de verkligen handlar om. Också intressant att få veta mer om Cynthias och Johns förhållande, och hur John förändrades pga droger och världsberömmelsen. Bidrog för mig till en bild av John som en sämre person en tidigare, pga hur han behandlade sin fru och sitt barn.

Rasmusmatte .

2010-07-04

Betyg

Underbar bok om Johns liv tillsammans med Cynthia och framåt.

Annelie S

2010-01-19

Betyg

Intressant läsning skriven av någon som kände John Lennon, denna legend, mycket väl. Sedan ska man väl tänka på att det här är hennes sida av storyn, men det är ju inte en särskilt trevlig bild man får av honom. Fredsmäklaren som inte ens kunde sluta fred med sin exfru och bry sig om sitt barn lixom. Nu måste jag bara kolla om Yoko Ono oxå skrivit nån bok om sin tid tillsammans med John, för hon verkar ju skum som tusan! ;=) Intressant att läsa hennes side of the story .