Jobba mindre, leva mer ? ta kontroll över din tidArbetar du mer än du egentligen vill ? men tjänar ändå för lite?Känns det som om du fastnat i ett ekorrhjul där jobbet tar all din tid och energi? Du är inte ensam. Småföretagare, entreprenörer och anställda brottas med samma problem: ökande arbetsbörda, pressade marginaler och känslan av att aldrig riktigt hinna med livet vid sidan av jobbet. Men vad händer om lösningen inte är att arbeta mer ? utan att arbeta smartare? Den här boken visar hur du kan: ? Minska onödiga arbetsmoment och fokusera på det som skapar verkligt värde ? Strukturera din arbetsdag för att minimera stress och öka produktiviteten ? Lära dig att säga nej och sätta gränser utan att känna dåligt samvete ? Använda digitala verktyg och AI för att automatisera och effektivisera arbetet ? Skapa en hållbar arbetsvardag där du tjänar mer ? samtidigt...
Jag har läst flera böcker av författaren om diverse deler av att driva ett företag. Detta är nog däremot den viktigaste om du ska driva ett företag i längden. För den största faran är ofta att vi arbetar ihjäl oss.
Boken spenderar en del tid med att få dig i rätt "mindset" för att prioritera livsbalans. Och ger också bra verktyg man kan testa i praktiken.
En väldigt givande bok som främst handlar om sätt att undvika hälsofarlig stress och att få ut mer av sin fritid för att må bättre helt enket. Den bygger på författarens egna upplevelser till största delen. Många matnyttiga tips på hur man omvandlar tiden mellan jobb och egentid för att uppnå mesta möjliga tillfredsställelse. Även ett par roliga kapitel om hur man kan använda AI som hjälp. Mycket läsvärd !!
Boken "Jobba mindre, leva mera" känns som en lättläst instruktion för personer som idag har svårt att hinna allt de önskar.
Författaren, som har erfarenhet av att vara anställd chef i ett stort företag och framgångsrikt drivit ett eget företag, blandar egna erfarenheter med kunskaper från studier inom området Time Management.
Boken är mycket lättläst och givande och vi får lära oss hur vi enkelt kan strukturera arbetet, både tidsmässigt och vid vilken tid på dygnet som vissa arbetsuppgifter görs effektivast.
Till det kommer tips på hur man avgränsar projekt och använda sig av digitala verktyg.
Att använda AI är en viktig del i arbetet med att arbeta effektivare och vi får i boken tips på hur man kan använda AI till idégenerering, research, strukturering, språkgranskning och kvalitetssäkring. Rätt använt kan AI vara ett stort stöd till ett effektivare arbetsliv.
Målet med boken är att kunna medverka till, att läsaren får tips och råd på hur man kan förbättra hela sin livssituation, med tanke på följande tre huvudområden.
Hälsa och välbefinnande
Meningsfulla relationer
Personlig utveckling
Jag rekommenderar boken varmt.
Boken ger olika intressanta strömningar, som varvas med flera områden, där jag kan spara tid. Jag rekommenderar boken varmt. Utmärkta vägledningar för den dyrbara tillgång, som vi alla besitter. Nämligen respektives TID.