Steg I handlar om hur du bäst planerar och organiserar din hemmaverksamhet, hur du marknadsför dig och din verksamhet samt vilken typ av affärsidéer som du bör akta dig för.Steg II handlar om hur du kan hitta en egen och unik affärsidé som passar för just dig. Det handlar om hur du kan öka din kreativitet, hur du väljer ut den allra bästa idén för dig och hur du kan testa den innan du sätter igång på allvar. Med en egen unik affärsidé blir din marknadsföring mycket enklare och naturligare än om du ska slåss på en alltför konkurrensutsatt marknad.Steg III handlar om vikten av att starta inom något som ligger nära till hands. Inom ett sådant område är det lätt att komma igång och du får värdefulla erfarenheter för din marknadsföring och hur du skapar lönsamhet inför din stora satsning.Steg IV handlar om hur du kan ta nästa steg. Tidigare kanske du planerade att marknadsföra andras produkter....
2019-06-24
Holger Wästlund har en mycket praktisk ingångsvinkel när han skriver sina e-böcker. De är smockfulla med tips att välja mellan. Absolut värt varje krona.
Holger Wästlund har arbetat som enmanskonsult, vd för stora företag, management- och outplacementkonsult.
Bokens målgrupp är de som funderar på att jobba hemifrån och starta eget företag. Syftet är att läsaren ska få
många konkreta och praktiska råd för att komma igång med en egen affärsidé samt att planera och organisera
verksamheten på ett sätt som passar dennes förutsättningar. Målsättningen är att läsaren successivt ska kunna pröva metoder som fungerat för andra och sedan välja de tillvägagångssätt som passar bäst.
I Jobba hemifrån behandlas bl.a. hur man hittar sin unika affärsidé, organiserar arbetet, uppnår lönsamhet och marknadsför sina tjänster eller produkter. Verktygen som presenteras är avsedda för att läsaren själv ska ta fram egna unika idéer som ingen annan, eller få använder.
I denna konkreta och praktiskt användbara bok som är en av ämnesområdets bästa får läsaren mängder av bra exempel, checklistor, idéer och tips samt värdefulla länkar.
Recension från BTJ, lektör Jan-Olof Svensson
2017-08-01
Om jag fick välja skulle jag stanna hemma nittio procent av min tid. "Jobba hemifrån" ger bra tips för mig som hemkär nystartad företagare.
2017-07-07
En bra och lättläst bok som ger både överblick och en rad handfasta råd och förslag.
Boken fungerar som uppslagsbok även om en del av råden blir snabbt inaktuella pga teknikutvecklingen.
Denna bok passar för den som vill starta ett företag men även den som vill utveckla en mindre verksamhet.
2017-05-10
En fantastisk bok! Boken är lättläst och bra strukturerad, välskriven och värdefull med massa konkreta tips och råd. Jag rekommenderar den starkt!
Tack Holger!
2017-05-09
Starta Eget, eller Jobba Hemifrån, som den här boken heter, är idag lättare än någonsin med alla internetverktyg som finns. Många drömmer om det. Man upptäcker snart att det allra viktigaste rådet som kan ges i sammanhanget är: JOBBA! Men hur och med vad?
Holger Wästlund har verkligen trängt in i problemet med att jobba som egen företagare och boken innehåller massor av råd och idéer om vad man ska jobba med, hur man ska jobba och – hur man inte ska jobba.
Man får räkna med att jobba mycket, men eftersom man gör det för att förverkliga egna idéer snarare än andras är det lättare att bära. Om man ska göra allt som står i boken går man snabbt på knäna men det är inte meningen. Meningen med boken är att fundera som guide och idéspruta och jag kan nästan garantera att du kommer att hitta en hel massa saker som du bara inte har tänkt på.
2017-05-07
Det var för mig en väldigt positiv upplevelse att läsa ’Jobba hemifrån’, boken är fullpackad med tips och inspiration inte bara för den som vill starta ett eget företag utan också i mitt tycke har författaren massor att ge även för den som driver eller jobbar för ett företag med ett antal anställda!
’Jobba hemifrån’ känns väldigt aktuell och täcker många områden som är speciellt i ropet just nu men också massor med information rörande moderna marknadsföringsprinciper såsom bloggar, webbkurser, e-handel, etc.
Allt beskrivet på ett lättfattligt och inspirerande sätt - rekommenderas som sagt inte bara för den som vill driva sitt eget företag utan även för många andra som äger eller jobbar för företag med ett antal anställda!
2017-05-04
En bok om att jobba hemifrån... kan det vara något?
På 120 sidor guidar Holger Wästlund oss på ett lättsamt sätt
och delar generöst med sig av tips och trix. Både för- och nackdelar
gås igenom. Många råd om e-handel, affärsidéer, bloggar, e-böcker mm
finns med. Alla tips passar inte alla men det gav åtminstone mig en knuff
med några saker som jag ska prova. Inspirerande, läsvärt och jag rekommenderar dig att läsa den!
2017-05-02
Idag finns över 1 miljon s.k. småföretagare i Sverige, och en hel del av dessa företagare arbetar hemifrån. Denna bok ger en strukturerad och bra sammanfattning för dessa företagare. Uppgifter som annars skulle vara svårt att hitta.
2017-05-02
Bra bok! Den är full med smarta tips och strategier för alla som jobbar hemifrån eller går i tankarna att starta eget. Jag fann flera bra tips som jag kommer att få stor nytta av i mitt företag!
2017-04-15
Boken "Jobba hemifrån" av Holger Wästlund är en pedagogiskt uppbygd handledning. Steg för steg får man rakt på sak och på ett strukturerat sätt lära sig att både hitta en egen affärsidé och att komma igång med den, så väl som vad man skall tänka på för att få den lönsam. Det är en lätthanterlig och lättsmält bok som går snabbt att sätta sig in i. Råden är konkreta och okomplicerade att följa och kräver varken stort kapital eller onödigt risktagande. Många av knepen är rent av kostnadsfria.
Jag har visserligen redan ett företag, men hittade ändå tips som jag kan använda och ha nytta av och kan därför rekommendera boken.
2017-04-08
Holger Wästlunds nya bok "Jobba hemifrån" är en lättläst, perfekt bok till blivande - eller nyföretagare - som har en idé, men inte riktigt vet hur man ska kunna ta sig vidare från den outvecklade planen till att faktiskt lyckas starta en vinstgivande hemmaverksamhet. Han kommer med enkla tips och råd om billiga - eller gratis - verktyg som behövs vid marknadsföring etc. Det är perfekt för en nyföretagare som kanske inte har en så stor budget.
Jag har startat ett företag och vet hur svårt det kan vara att verkligen komma igång. Men Wästlunds bok är ett jättebra stöd. Nästan lite som en handbok eftersom den är precis lagom lång, fylld med lättförståelig och lättläst information. Han använder även ett språk som gör att boken inte blir tråkig att läsa! Jag rekommenderar den starkt!