Jesusland

Scheeres, Julia

| 2007

Flag from sv

21


Julia Scheeres och hennes adoptivbror David är ute och cyklar när de ser skyltarna längs vägen. De har kommit till Jesusland. De har flyttat med sin familj till landsbygden i Indiana. Tillvaron på landet är värre än vad de kunnat ana, de möts av en rasism som sätter deras relation på prov. För Julia är vit och David är svart. Hemma är det inte lättare. Deras mamma har vigt sitt liv åt Jesus och pappan tar ofta till våld. Det är David och storebror Jerome som drabbas hårdast av föräldrarnas bestraffningar. Egentligen hade föräldrarna inte tänkt att adoptera två svarta pojkar, de ville ha en vit pojke, men adoptionsbyrån envisades. Dessutom var det en synd att avvisa barn. Det var Gud som prövade dem. Situationen i det strängt religiösa hemmet blir till slut ohållbar och Julia och David hamnar på en uppfostringsanstalt för miss- anpassade ungdomar på en ö i Karibiska havet. Jesusland...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Emelie Samuelsson

2009-07-06

Betyg

En mycket viktigt bok. Den berättar om hur grymma och hänsynslösa vi människor kan vara. Om hur vi vägrar acceptera den som är "annorlunda och sticker ut ifrån mängden"
Men som Julia själv skriver;
"Livet kanske inte är rättvist, men om man har någon att tro på, kan man klara av det, och ibland, ibland, kan det till och med vara underbart"

LÄS!