Jesus son

Johnson, Denis

| 2004

Flag from sv

32


Jesus' Son handlar om en värld där det enda ljuset är neon, en existens dominerad av alkohol och droger, skottskador, olyckor och helt vanlig otur - men med förbluffande ögonblick av klarsyn och drömska visioner. Språket är hårdkokt, briljant, bitvis transcendentalt. Berättaren Fuckhead för med ostadig hand läsaren genom sina minnen av en tillvaro som stundtals lyfter upp honom och stundtals rider honom som en mara.   "Denis Johnsons prosa genererar bilder med vidunderlig intensitet, som till stor del skuggas av en illsint, till och med störd humor. Ingen amerikansk romanförfattare sedan William Burroughs har så uppenbart riskerat 'intensiteten' i sitt försök att avbilda missbrukets patologi."  New York Times Book Review DENIS JOHNSON [1949 - 2017] var en amerikansk författare, mest känd för sin novellsamling Jesus' Son [1992] och romanen Tree of Smoke [2007],...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Victoire Marcel

2016-03-12

Betyg

Jag tyckte titelns Heroinreferens passade stämningen väldigt bra. Älskade verkligen språket och hur berättelsen är skitig och utan skygglappar.

Samuel Karlsson

2011-05-19

Betyg

Titeln är för mig obegriplig men i övrigt en riktigt bra bok. Svart och rå men ändå mänsklig. Ett språk som får varje bokstav att vibrera. Jag kommer läsa den igen.