Jeg er brødrene Walker

Kjærstad, Jan

| 2008

Flag from no

20


Odd Marius Walaker er 15 år og ingenting er lenger umulig. Han har et forhold til nabofruen. Han blir lagt i bakken av fire jenter som vil omskjære ham. Han svarer på folks kjærlighetsbrev. Han grubler på hvem som terroriserer byen med bokbomber. Han ønsker å redde foreldrenes ekteskap, og han prøver å bistå da lillebroren til bestevennen blir meldt savnet. Men under alt dette er han brødrene Walker. Odd Marius Walaker ser muligheter kanskje ingen andre har sett. Men når han mange år senere skal lose Norge gjennom den verste krisen i landets historie, er denne innsikten borte. Jeg er brødrene Walker er en mosaikk av en roman om et ungt menneskes fantasikraft. Dette er Kjærstad på sitt beste med burleske historier, humor og lekenhet.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ida

2012-05-29

Betyg

Jag har läst 50s och nej, den boken tilltalar mig inte. Jag kan inte ge den en etta för så dålig var den inte bara tillräckligt jobbigt skriven för att ska bli ointresserad.

Anna Lindström

2011-09-01

Betyg

"Boktipset har räknat ut att du skulle ge den här boken 3,4 i betyg". Och det stämmer faktiskt! Velar mellan 3:a och 4:a. Den är bra och annorlunda, många (manet!)tankar om precis ALLT nedskrivna av en femtonårig huvudperson som känner sig oövervinnerlig med sin nya W-potens. Det är mycket ord och inga andningshål eftersom allt är viktigt = det går inte att skumläsa, jag blir trött och det går långsamt framåt. Påminner om hur jag kände när jag läste Pamuks "Den svarta boken". Jag har även lite svårt (av naturliga skäl!) att känna igen mig i en hormonstinn killes fantasier ;) Men det har helt klart varit en läsupplevelse. Ska absolut läsa mer av Kjaerstad.