Järnprinsessan

Kagawa, Julie

| 2011

Flag from sv

40


Järnprinsessan av Julie Kagawa författare på New York Times bestsellerlista Ett löfte till en prins fick mig att återvända till landet Aldrig och nu är jag fånge vid Vinterhovet. Tiden här fungerar inte som i den vanliga världen och kanske visar det sig, när jag tar mig härifrån, att hundra år har gått och att min familj och mina vänner är döda sedan länge. Tanken skrämmer mig, men jag kan inte låta bli att undra. Dessutom verkar ett krig mellan Sommaren och Vintern oundvikligt och jag står mittemellan två dödsfiender. Jag heter Meghan Chase och det här är min berättelse. Till hälften alvprinsessa, till hälften människa, har Meghan aldrig platsat någonstans. Övergiven av Vinterprinsen som hon trodde älskade henne är hon nu Vinterdrottningens fånge. Samtidigt som det drar ihop sig till krig mellan Sommarhovet och Vinterhovet, inser Meghan att den verkliga faran kommer från Järnhovet ...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

A

Anna Jensen

2015-04-02

Betyg

Weee! Nu när man lärt sig skillnaderna mellan olika väsen är det lättare att hängamed. En riktig sträckläsare! ...och jag hoppar direkt till del 3!

Therese Lindskog

2013-12-08

Betyg

En mycket bra bok (serie). Det är bra och väl detaljerade skildringar av såväl ferikena som karaktärerna. Man fastnar i boken och vill verkligen veta hur det skall gå för huvudkaraktärerna.

Charlotte B

2012-12-09

Betyg

En otroligt händelserik bok där det inte är en lugn stund. Lika bra som ettan Järnkonungen.

Hermione Chaid

2012-08-18

Betyg

Jag kan kanppt säga hur bra denna bok är, faktiskt så är hela serien väääldigt bra. Men speciellt Järnprinsessan är full med spänning!! Jag hoppas att översättningen av den fjärde delen kommer ut snart...

Nellie C Lind

2012-01-10

Betyg

Det här är andra boken om Meghans Chase äventyr i landet Aldrig. Hon lovade alvprinsen Ash att följa med honom till Vinterhovet som fånge om han hjälpte henne att återfinna sin bror Ethan. Där börjar äventyret och det är spännande från första sidan.

Liksom den förra boken är den här laddad med spänning och känslor. Det händer saker hela tiden. Ibland händer det lite för mycket saker och som läsare känns det som att man inte riktigt får andas innan nästa sak inträffar. Dessutom skulle boken behövas korrekturläsas igen eftersom den är full av stavfel. Det är det enda negativa jag egentligen har att säga om boken. Utöver det älskar jag den och boken fortsätter att hålla samma klass som den första.

Språket är underbart, karaktärerna är härliga och historien är gripande. Det är sällan jag läser en bok två gånger, men den här är en av dem jag skulle plocka upp igen för att få leva mig in i denna magiska, fantastiska värld på nytt.