Järngreppet

Trosell, Aino

| 2008

Flag from sv

40


Siv Dahlin har hoppat in som kokerska på en konferensanläggning i Bergslagen där en filminspelning går av stapeln. Siv arbetar både bittida och sent samtidigt som hon inte kan undgå att lägga märke till gästernas beteenden. Förutom filmteamet finns där en kurs i kristallterapi, en kamratstödjarkurs för folk med missbruksproblem samt ett gäng unga och äventyrliga gruvdykare.  En ung kvinna har drunknat i en panikattack i samband med dykning i en gruva och nu hittar man de mänskliga kvarlevor som sannolikt skrämde ihjäl henne.  Siv är sin vana trogen observant och inkännande. Den herrskapsfamilj som bodde på herrgården tills denna blev en hotellanläggning är ännu i högsta grad närvarande. Att gamla frun dör är inte så konstigt, det tycker ingen utom Siv.  Men att det ska bli värre anar inte heller hon. För Siv har egna problem, hon är kär men i fel person. När den åtrådde...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2017-11-21

Betyg

Talbok storytel Sharon Dyall läser
Varför byta inläserska till sista boken? Dyall läser konstlat och teatraliskt och skapar stora problem för mig som lyssnerska. Därför är pappersböcker ändå att föredra, det är en sådan bred talang på inläsare. Boken har sina plus och Trosell är en superb berätterska, men nu har jag tröttnat på amatördetektiven Siv Dahlin för en tid framöver. Tre stjärnor.

Blommiga Barbro

2015-10-10

Betyg

Åter igen en bra och spännande mysdeckare med Aino Trosells nyfikna antihjältinna, Siv Dahlin! Sharon Dyall läser helt okej, men jag föredrar Anne-Li Norberg som uppläsare till Siv-deckarna! Stark 4:a! Jag hoppas innerligt att Aino planerar att skriva fler Siv-deckare i framtiden!

Gudrun Wendel

2011-08-17

Betyg

Jag blev besviken på den här boken. Har tyckt om Aino Trosells tidigare böcker. Jag lyckades inte få något intresse för personerna.

S

Sofie Petersson

2011-08-10

Betyg

Fascinerande miljöer, men den höll inte hela vägen.

Katarina Danielson

2010-03-18

Betyg

Lite sämre än hennes tidigare böcker tycker jag tyvärr.

Siv passar inte riktigt in i sin roll som "privatdeckare".