Nominerad till Årets bok 2020.En jättefin födelsedagstårta. Fem röda ljus. Förväntan. Inte kunde hon veta att den här dagen skulle förändra så många människors liv. Och långt senare förändra kriminalkommissarie Ewert Grens liv, och infiltratören Piet Hoffmanns liv. Allt Zana ville göra när hon fyllde fem år var ju att sjunga "Jamåhonleva" och slippa se människor dö. Anders Roslunds nya thriller är en gastkramande berättelse om hämnd och förräderi när det förflutna under tre ödesdigra dagar exploderar i vår tid.
I och för sig ingen dålig bokprodukt, om du älskar den sortens thrillers. Spännande, bra flyt och stundvis ganska påhittigt. Genomtänkta karaktärer. Boken rider på trenden att framställa Sverige som brutalare och mörkare än vad det egentligen är, och det är det som medborgaren i mig starkt protesterar mot. Men det är kanske oviktigt.
Jamåhonleva av Anders Roslund är den åttonde boken jag läser bland de nominerade till årets bok.
Det är en jäkligt bra thriller jag precis har läst, oförutsägbar och spännande. Det är en berättelse om hämnd och förräderi när det förflutna möter nutiden.
Välskrivet och med bra gestaltningar som gör att man snabbt kommer in i boken. Spänningen slutade aldrig utan höll i sig hela vägen och mot slutet av boken satt jag med andan i halsen och kunde inte släppa den.
Bra och spännande! Rekommenderas!
2020-05-28
Deckare är helt enkelt inte min grej, därför blir betyget också rätt lågt. Det började någorlunda bra men längs vägen började jag tappa intresset. Jag förstår att det här är en riktigt höjdare för de som gillar den här genren. Gillar man kriminalare så kommer man nog tycka att Jamåhonleva är riktigt bra och spännande.
Jamåhonleva är den nionde boken om polisen Ewert Grens. Och det är den fjärde boken om Piet Hoffmann och Ewert Grens tillsammans. Jag har läst alla dom tidigare böckerna och jag har tyckt väldigt mycket om dom allihopa. Dom sju första böckerna har skrivits tillsammans av Anders Roslund och Börge Hellström. Men den förra boken, Tre timmar, och den här boken, är skriven av Anders Roslund ensam.
Jag älskar verkligen den här bokserien. Tycker att dom är fantastiskt skrivna. Och varje bok tar upp viktiga frågor och samhällsproblem. Precis alla böckerna är jättebra, och jag kan verkligen rekommendera dom allihopa. Läs gärna hela serien från början, eller åtminstone från bok nummer nummer sex, (Tre sekunder), där Piet Hoffmann kommer med i handlingen.
Den här boken var inget undantag från dom tidigare. Utan den var precis lika bra. Mycket spännande, berörande, och absolut inte förutsägbar. Hoppas verkligen på fler böcker i serien.
Rekommenderas varmt.
2019-07-22
En otroligt spännande och välskriven fortsättning med Grens och Hoffman. Jag tycker att det är den bästa i 3-serien. Kan verkligen rekommenderas.