Jakten på en mördare

Barkman, Tobias

| 2009

Flag from sv

89


Per-Åke Åkesson är nyutnämnd kriminalchef i ett svenskt polisdistrikt som inte drabbats av ett spaningsmord på tio år. Då försvinner en 17-årig flicka från en gård ute på landet. Åkesson och hans utredare dras in i en våg av mord som huvudsakligen drabbar kvinnor. Samtidigt, i granndistriktet, har polisen misslyckats med att lösa mordet på tioåriga Helén Nilsson i Hörby.    Jakten på en mördare är en reportagebok om en av Sveriges skickligaste mordspanare under en viktig epok i svensk polishistoria. En tid av omorganisationer, kriminaltekniska framsteg och ökad professionalisering - men också en tid då polisen tappat räkningen på alla ouppklarade mord. Boken handlar om Per-Åke Åkesson, en ovanligt skicklig kriminalkomissarie som löst samtliga mordfall han varit spaningschef för. Det är polisarbetet, mördarjakten, som står i fokus, med Per-Åke Åkesson som huvudperson och hans...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Linda Jansson

2017-04-19

Betyg

J

Jesper Åström

2013-07-26

Betyg

Väldigt intressant och spännande. Det som är lite kusligt/obehagligt är hur obrydda förövarna verkar vara över sina dåd och hur de "ursäktar" sig. Solklar 4a.

Cajsa Holm

2011-08-15

Betyg

Kuslig....

L

Linda Bohlin

2011-06-27

Betyg

Spännande, obehaglig och riktigt läskig då det är faktiska människor det handlar om. Välskriven och uppbyggd i romanform. Ser fram emot hans nästa.

Louise A

2010-12-15

Betyg

Intressant att få följa riktigt polisarbete som omväxling.

Anne-Lie Månsson

2009-10-05

Betyg

Spännande!
Stog och lagade mat samtidigt som jag läste. Det är bra betyg på en bok.