Jakten mot nollpunkten

De Geer, Carl Johan

| 2008

Mångsysslaren Carl Johan De Geer, folkkär skapare av TV-serier (Tårtan), tygmönster (10-gruppen) och musik (Blå Tåget) har nu nått fram till memoarskrivandet, vilket han vränger till på sitt eget sätt. "En roman om mig själv", kallar De Geer sin bok, som i enlighet med livslång tradition hos den forne undergroundkonstnären fått en filmisk och rafflande titel som fullkomligt osar av populärkultur: Jakten mot nollpunkten. Dessutom påstår författaren att mycket av detta flöde av tankar, idéer och händelser verkligen är sant. De som är bekanta med De Geers speciella formuleringskonst, lika omedelbart igenkännlig i barnböcker, science fiction eller sorgsna socialreportage, anar att det är frågan om en högst personlig balansgång mellan sannolikt och sann-olikt, ett uppsluppet vemod där barndomen aldrig är längre bort än behovet att bli älskad och förstådd.Bokens...

Engelska Väninnan

2016-09-03

Tramsig, inget skildras på djupet. Fegt.

Jessica Gunnarsson

2015-01-02

Så himla rolig!!!

L

Louise Ö

2013-07-03

Vilket liv han har levt! Väl värd att läsa. Många bra liknelser i boken.

F

Fredrik S

2010-07-29

Läsvärd för tids och miljöskildringen.

C

Clara L

2010-02-25

Lysande liten biografi. Någon skrev att den var rörig. Det stämmer visserligen, men är en del av boken och hör liksom till! Intressant, rolig, tragisk och kritisk är den! Läs!

Kenneth Olausson

2010-01-05

Tröttsamt egenkärt babblande utan vare sig linje eller ngt märbart syfte eller avsikt. Mer än möjligen egenterapi - den barndom och uppväxt han beskriver är fruktansvärd.

Ullis N

2009-12-21

Tja, vad ska man säga....
Den går i a f inte att jämföra med någon annan bok jag läst. Det är som memoarer, tankar, åsikter, berättelser om släkten och om sina arbeten i ett enda virrvarr och ibland detsutom upprepningar. MEN det är ett fascinerande liv och likaledes släkt och är väl värd att läsas bara för den sakens skull, samt att få inblick i ett annat sätt att leva - inte det liv jag själv skulle vilja leva, men desto mer intressant då.
Slutet förstod jag inte alls och en sak till störde jag mig på; trots att inte vill kännas vid sina adliga släktingar och deras prominenta vänner kan han ändå inte låta bli lite namedropping.