?Min självbiografi är mest av allt en nära spegling av ett modernt företagsdrama i ett stort antal akter och på ett otal scener. Gång på gång har jag fått uppleva glädjen i att uppträda i ledande, spännande roller ? men mina uppdrag har också medfört smärta. Med denna bok vill jag visa hur jag tänkte, vad jag gjorde och varför, samt vilka jag mötte på vägen.?Percy Barnevik har en unik insyn i näringslivets innersta maktcirklar. I Jag vill förändra världen berättar han sin egen historia: om karriären på Johnsons, Sandvik, Asea och ABB, om spelet kring hans pensionsavtal och Wallenbergs roll. Slutligen berättas om arbetet med hjälporganisationen Hand in Hand, som han själv beskriver som sitt viktigaste arbete någonsin.
Är man insatt i de branscher som Barnevik jobbade med så är denna bok säkert spännande. Att jag lyssnade på alla 16 h och 26 min anser jag säger mer om mig än boken i sig. Den är förvisso, på sina ställen intressant, men för en som inte är insatt känns den mest som en hyllning till Percy själv och alla hans "stordåd". Dock var det intressant att höra höra om hans insatser i en del biståndsorganisationer.
Helt ok självbiografi av den store företagsledaren. Son till en boktryckare och stor boksamlare, det gjorde det hela lite mer intressant!
Man får följa Barneviks karriär i Sandvik, Asea och ABB.
Flera kändisar porträtteras, som Peter Wallenberg och Jan Stenbeck.
Det jag saknade var i vissa lägen en närmare titt på hur vissa omorganisationer gått till, Barnevik är en förespråkare för de-centralisering, det hade varit intressant att få en närbild på dessa processer.
sicken kille... höstens mest intressanta släpp?
Hur vanligt är det att folk i 60-årsåldern tågar till banken plockar ut 250 miljoner från eget konto. Åker till Indien, bor i inte mycket mer än en lerhydda, spenderar pengarna på bistånd, med en effektivitet som är 10 gånger bättre än vad FN lyckas med. Jag tror jag har fått en ny idol.