Kullenberg, Annette

| 2008

Jag var självlockig, moderlös, gripande och ett monster av förljugenhet : en biografi om Marianne Höök Marianne Höök var en enastående skribent och modeikon under femtio- och sextiotalen, känd för sina dräpande krönikor och sin eleganta framtoning. Hon skrev för tidningar som Veckojournalen, Svenska Dagbladet och Aftonbladet, och utmärkte sig genom sin kvickhet, ironi och säkra stil. Annette Kullenberg lyfter i sin biografi fram okända sidor hos skribenten och människan Marianne Höök. Atlas ger också ut en omfattande antologi, Får man vara lite tilltalande i det här samhället?, med Marianne Hööks texter därav en stor del som aldrig tidigare publicerats i urval av Annette Kullenberg.

Lady Flanders

2011-04-25

En intressant personlighet, som verkar förtjäna bättre hågkomst än hon fått. Och Kullenberg har väl gjort ett okej jobb, även om hon skriver väl så tradigt. Hon har skyndat förbi vissa saker, av personligt ointresse ibland och andra gånger för att skydda kända namn. Boken är extremt illa korrläst. Om hon av misstag hade skrivit fel under ett foto så vore det taffligt nog. Nu tror hon på allvar att ett par av bilderna föreställer Marianne i stället för hennes mor, trots familjesammansättning, tidstypisk klädedräkt etc. Man börjar misstänka att det hela är sammanställt lite på pickalurven...

Majja Star

2011-03-27

*KLOCKREN! Fattar inte vad ni andra snackar om!*

Margareta Ekelund

2010-04-19

Intressant, men jag tycker att Kullenberg spekulerar väl mycket. Lite snaskvarning.

Engelska Väninnan

2010-02-23

Kullenberg har samlat tidningsurklipp och även intervjuat personer som kände henne. Författaren har inte förmått sortera i sitt material och upprepningarna är oändliga. Detta är ett uselt skvallerreportage och borde inte ha tryckts.

Merete Madsen

2009-09-07

Läs den!

Kerstin Uhlén

2009-09-06

Jag älskar den här boken. Annette Kullenberg skriver så bra.