Ljudbok

Jag var hon: tio berättelser om kvinnor som överlevde

Esters dotter gömde sig i Pippi-tältet när pappa slog mamma. Johanna blev tillsagd att sova på golvet som en hund och Adelina tvingades till sex bara ett par dygn efter att ha fött barn.De är tre av de tio som berättar, men de delar tusentals kvinnors öden.?Jag var hon? presenterar starka, personliga historier av förtryck som kvinnor utsatts för av männen de levt med. Efter att ha förlorat en av sina närmaste vänner vill författaren Madeleine Gartéus göra dem till mer än en siffra i statistiken.Kvinnorna i boken överlevde. Annie är död.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Skrämmande, tragisk och informativ. En viktig bok som man önskar inte borde ha skrivits. Men ändå så viktiga öden som måste lyftas för en ändring.

Boktanten

2020-05-23

Betyg

Boken borde ingå i skolundervisningen!
Var kommer alla sjuka män ifrån? Vad ger dem rätten att behandla sin partner illa, att slå, hota och prata nedvärderande om dem? Ibland undrar jag om man inte skulle återinföra dödsstraff. Denna boken visar hur viktigt det är att prata om våld i nära relationer, hur svårt det är för en kvinna att lämna ett destruktivt förhållande, hur de klandrar sig själv för allt som händer.

Madeleine Gartéus har fångat tio kvinnors smärtsamma upplevelser och låter mig som läsare känna deras förtvivlan och utsatthet. Men hon låter mig även känna deras styrka och tacksamhet över att ha brutit sig loss. Boken borde ingå i skolundervisningen för att skapa en debatt och ett medvetande om ämnet.

V

villa-freja.se

2020-05-17

Betyg

En skrämmande, gripande och högaktuell bok som blandar kvinnornas berättelser med viktig information.

F

Fanny Edstam

2020-05-16

Betyg

Läste ut hela boken på en kväll, kunde inte sluta när jag väl börjat
Realistiska berättelser om kvinnors erfarenheter. Visar tydligt att det kan se olika ut och drabba olika typer av människor.
Rekommenderas!

E

Eva Lindberg

2020-04-24

Betyg

En sorglig men viktig bok...
Det gjorde ont i mig att läsa den, men boken handlar också om hopp och om att börja om. Hur livet kan plötsligt vända.
Extrafint att dom skänker 20 % till kvinnojourerna.

Ida Larsson

2020-04-17

Betyg

Gripande, hemsk och välskriven. Jag var hon innehåller en perfekt blandning av viktig information och hemska berättelser, och Madeleine Gartéus har ett underbart beskrivande i hennes meningar. Trots det hemska ämnet kunde jag inte sluta läsa boken, allt på grund av den växande frustrationen och irritationen inom mig över hur fruktansvärda händelser dessa kvinnor har varit med om.