Jag väntar under mossan

Hellberg, Amanda

| 2012

Vad är det för varelser som rör sig i mörkret runt en vanlig sommarstuga i skogen? Som viskar och knackar ... "Jag väntar under mossan" är blodisande och underhållande berättelse om en förtrollad sommar, häftig förälskelse och inre styrka av skräckdrottningen Amanda Hellberg.När Tilda är nära att drunkna och spolas i land på den olycksbådande ön mitt i sjön skruvas hennes känslighet upp. Hon tränger djupare in i en värld av övernaturliga varelser och mystiska samband där ingenting är som det först verkar. Samtidigt vakar någon - eller något - över varje steg Tilda tar ... I en värld av sällsamma skuggväsen, undangömda kråkslott, en bottenlös näckrosdamm och en uråldrig maktkamp...

Lena Floser

2014-03-17

Jag tyckte mycket om författarens första bok, Styggelsen. Uppföljarna tyckte jag dock saknade den första bokens originalitet och mest var lite småputtriga mysrysare. I den här ungdomsboken tycker jag att hon hittar tillbaka till lite av obehagskänslan i den första boken. Det är en riktigt bra skräckroman för ungdomar. Dialogen blir ibland lite för mycket monolog men annars bra.

Anna-klara Akar

2013-02-01

Förväntat betyg 3,5 ja och det är väl ungefär det jag fått. Har hört väldigt olika om den här boken från låntagare. Väldigt otäck eller konstig och dålig. Och det är väl nåt sånt. Uppslaget med svensk skräck och oknytt är gott historien helt ok MEN det fattas något. Nån slags nerv eller sug.. Nu är boken ok men det finns många tillfällen att tröttna om man inte är intresserad.
Därför får den inte topppoäng. Jag rekommenderar den och ska läsa Amandas vuxenböcker, men jag tror inte den kommer att slå.

Jag gillade verkligen denna bok den var spännande tycker jag.
Jag har läst hennes tidigare böcker men ingen av de har fått en 4a av mig. Jag kan rekommendera denna bok till er andra (läs och njut) =)

Linda Åslund

2012-11-11

Jag tyckte att den här var välskriven och lagom krypande skräckmysig för en tidig tonårsbok. Kanske lite för många olika nordiska mytologiväsen, men jag tror att jag förstår varför. Gillar Tildas självständighet och osäkerhet och att det är hon som måste klara ut allting. Det känns som att hon utvecklas under historien, trots att den är ganska kort. Dessutom tycker jag om att historien växer fram ungefär som en deckare.

C

Cecilia Kamf

2012-09-07

Jag tyckte att boken var helt okej. Dock hade storyn potentialen att bli så mycket mer än bara en kort bok. Amanda Hellberg hade kunnat dra ut på det mycket mer och bygga upp stämningen ytterligare. Det hade förmodligen gjort att boken inte kändes lika... påskyndad. Allt hände liksom lite för fort.

Sanna

2012-09-05

När man gick in på alla bokbloggar såg man ju att nästan alla hade läst den här boken och tyckt den var bra och jag kan bara hålla med! Den var jättebra! Väldigt kuslig och i vissa delar av boken rös jag...

Det börjar du med att ett ...? berättar och det är olika personer man läser om, alltså man får se ur olika personers synvinkel. Det började ju med ...? berättade och jag har listat ut att det är mylingen. Först trodde jag mylingen skulle vara fienden mot Matilda eftersom att den sa "Du ska hjälpa mig med en sak". Då trodde jag typ att mylingen skulle tvinga Matilda att göra nånting som hon inte ville och jag hade fel.

Häxmästaren var ju lite skum och lite bong i huvvet eftersom han dödade sitt eget barn men alla sagor måste ha en bad boy. Stackars Matildas mormor som har varit fast i den där buren hur länge som helst och jag hoppas hon och Matildas morfar har det bra resten av deras liv.

Tilda gillade jag som huvudperson men det skulle vara kul att veta lite mer om hennes bakgrund t.ex hur hon hade det i England. Jag gillade Tildas och Emils förhållande fast är det inte lite skumt att man tvingas leva med samma person hela ens liv och är det inte hur hemskt som helst att vara ung och frisk medans ens älskade åldras och dör ifrån en... Det låter hur sorgligt som helst.

Anna Lindström

2012-08-29

Det börjar riktigt bra men sedan blir det för mycket som i alla fall torra (vuxna) jag inte kan ta till mig. Jag förstår inte riktigt varför det måste gå till överdrift i många spökhistorier och även i skräckfilmer? Det är ju det som man bara anar som är läskigt. Eller? Nå, det är säkert många som inte vågar gå på utedasset efter att ha läst den här

Annika Olsson

2012-08-18

Nja...tycker allt bättre om hennes tidigare böcker. Känns mer att jag fel generation för denna.

Elina Östh

2012-08-07

tycker verkligen om hur Amanda Hellberg har använt sig av sagoväsen i en bok för ungdomar. Jag som älskar sagor uppskattade det verkligen, även om huvudpersonen i början av boken gav en intrycket av att vara mycket yngre än vad hon egentligen är, vilket skapade lite förvirring längre fram. Men fin, det var den.

Spökhistoria med inslag av gammal folktro. Det övernaturliga blir dock alltför fantastiskt för att skapa trovärdighet (om man nu kan tala om trovärdighet inom fantasygenren?). Sockersött slut.

Elisabeth E

2012-07-07

Vilken bra ungdomsbok! Gillar att hon väver in gammal folktro i berättelsen :)

Marianne Skoglund

2012-06-25

Jag är lite kluven till Amanda Hellbergs författarskap. Den här boken var bättre än jag väntade mig, med emellanåt ganska kusliga partier och en väl berättad historia. Kärlek, däremot, Är inte Hellbergs starkaste sida och så även i denna bok. Men en fin ungdomsbok är det och den kommer säkert att hitta sina läsare.

Britt-Marie Kullin

2012-05-30

Den här boken riktar sig främst till läsare mellan 12-15 år. Men jag läser mer än gärna ungdomsböcker, även om jag kanske är långt ifrån målgruppen.

Jag har läst en bok tidigare av Amanda Hellberg, en ”vuxenbok”, och här är en länk till min recension av den boken, ”Döden på en blek häst”.

Jag tycker att ”Jag väntar under mossan” var mycket bra. Det var en kuslig stämning i den, och den kändes otäck ibland. Men den skildrade också mycket fint ungdomsförälskelse och vänskap. Och jag blev rörd när jag läste den.

Så jag kan varmt rekommendera boken.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )