Jag tror vi behöver prata faktiskt

En naken debut om en uppslitande skilsmässa, drömmen om den stora kärleken och vad som väntar en nybliven singelman på andra sidan kärnfamiljsdrömmen. Karl Mikael är 38 år, pappa till två barn, skribent och gitarrist i en rockgrupp - och nyss skild från den framgångsrika TV-journalisten Kristin. Just efter skilsmässan pendlar han mellan euforisk glädje över den nyvunna frihet som livet plötsligt erbjuder och den sorg han känner över det liv som hastigt tagits ifrån honom. Historien utspelar sig i Stockholm, på det nyinköpta sommartorpet, i lekparken, på klubbar, i vänners kök, på psykmottagningar, på dagis, på fester och på familjerådgivningen. Det är också en berättelse om relationerna runt berättarjaget. Vilka spricker, vilka håller? Vilka ger upp, vilka kämpar vidare och till vilket pris lever drömmen om kärnfamiljen? En berättelsen om det första året efter skilsmässan; om...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Malin H

2011-10-01

Betyg

så himla skön läsning efter fruktansvärda dingo-dingo. här fanns det ju män som kramades och brydde sig om varandra. helt vanlig grej liksom. bra om kärlek och brustna relationer. hämndgrejerna kunde jag vara utan.

Kristin Larsson

2010-09-04

Betyg

En tveksam fyra. Jag gillar verkligen berättelsen och tycker att författaren skildrar känslor och hur de sviktar och förändras på ett sätt som gör att det kryper under skinnet på mig. Men det som är verkligt störande är det ständiga löjliga namnedroppandet av låtar, platser och förstås författarens polare. Jag uppfattar det periodvis som ett undermåligt försök till nyckelroman - så synd på en så bra roman i övrigt. Men kan man bortse från detta så sätter jag 4!

Thomas R

2009-09-20

Betyg

En bok om känslan/upplevelsen att vara kränkt. Undrar kring bäst-före-datumet för name droppandet, liksom, om tio år kommer namnen att ha tappat den lilla betydelse som dom hade när detta skrevs/utspelades sig - är dom ens av värde idag, eller fyller någon funktion?