Jag minns att jag sprang

McLarty, Ron

| 2005

Smithy Ide cyklar p sin Raleigh. Det var skert tjugo r sedan sist. Mycket har hnt sedan dess. Smithy r en riktig loser - medellders, kedjerkande och halvt alkoholiserad. Han har inga riktiga vnner och arbetet vid leksaksfabrikens lpande band r minst sagt monotont. S pltsligt omkommer Smithys frldrar i en bilolycka. I samma veva fr han ocks besked om att hans lskade, men psykiskt instabila storasyster Bethany ligger dd p ett brhus p andra sidan USA. Bethany som i sin ungdom gjorde sig knd p bygden genom sin frkrlek att kl av sig naken och sedan st blickstilla i olika poser, ibland i flera dagar. Smithy r ensam kvar nr han grenslar sin gamla pojkcykel i Rhode Island i Maine i nordstra USA fr att hmta hem sin systers kvarlevor. Det blir en resa ver hela den amerikanska kontinenten men ocks en resa i Smithys inre. Han minns sin uppvxt och vgar, kanske fr...

K

Kerstin Eknert

2012-11-27

En av de bsta bcker jag lst, det var rtt lngesen men den finns kvar i mig!

Mats Sigfridsson

2011-10-05

En skn lay-back bok. Jag lyssnade p denna bok med gldje.

Peter F

2011-06-19

Ibland hittar man en bok som man blir helt uppfylld av. "Jag minns att jag sprang" r en bok som fyllt mig med lycka. det var nstan som nr jag lste "Eddies okting". Smithy cyklar frn USA:s stra kust till den vstra och jag fljde hans vg ven i kartboken.
Lst juli 2006.

L

Lars Andersson

2011-05-18

En bok jag blev lite smtt frlskad i. Vacker. Det hr en av ganska f bcker, som jag med rent samvete kan rekommendera till slktingar o vnner.

Helena Nilsson

2010-07-31

Nej, hrde inte klart.

Samuel Karlsson

2010-03-09

Tragikomiskt skildring som p ett fint stt beskriver familjens hjlplshet infr galenskapen,.

Lisa Trff

En bok i min smak.

C

Charlotta Barsk

2009-11-08

roande och tankevckande. Ingen blivande klassiker i min hylla, men lsvrd nd.

L

Love Johanson

2009-09-11

Vldigt gripande med ett hrligt sprk och rlighet i gestaltandet

K

kristina wirn

2009-08-11

Det var ett tag sedan jag lste boken men jag minns den som speciell. Den handlar om sorg och att finna en vg tillbaka till sig sjlv, inget unikt mne men ett udda stt att bertta om det.