Jag hade en gång en blogg

Uggla, Magnus

| 2008

Flag from sv

44


Efter 33 år som scenartist debuterar nu Magnus Uggla i bokform. Här exponerar han alla sina nojor, rädslor och irritationsobjekt för allmän beskådan. Uggla skriver initierat om helgalkoholism, offentliga toaletter, försvunna formgivare, intimkirurgi, Carina Bergs dåliga hy och det dagliga livet i villaförorten. Han berättar ömsint men förskräckt om frun Lolos motionsryck och sonen Rubens buktalarkarriär och vi får lära känna alla de andra speciella personerna i hans liv som Pirken, Skalle-Per, Skitbolags-Leffe och Moment 23-Sofia.Resultatet är 440 sidor offentlig självanalys. Och den roligaste bok det här landet skådat sedan En dramatikers dagbok. Magnus Uggla, född på Östermalm i Stockholm, är en av Sveriges största artister genom tiderna. Hans genombrott kom 1977 med skivan Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt, som Uggla skrev efter att...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

T

Therese Olsson

2020-07-04

Betyg

Inte alls min typ av bok. Jag var inställd på att det skulle bli fragmentariskt eftersom boken består av enbart blogginlägg, men tyvärr var själva innehållet inte heller intressant. Gissar att det fungerade alldeles utmärkt för inbitna Uggla-fans i realtid när det begav sig, men att läsa som bok mer än 10 år senare funkade inte lika bra.

A

Anki Vincent

2013-07-20

Betyg

Så bra'

Maria Jönsson

2012-06-17

Betyg

Så rolig. Grym ironi! Skönt för familjen att den är slut dock för de är trötta på mina fniss och gapskratt som jag inte förklarar.

C

Camilla Jacobsson

2011-06-09

Betyg

Hysteriskt kul bok! Så utlämnande om sig själv och sin familj. Klart läsvärd!

Linda Lindblom

2009-07-03

Betyg

En helt fantastisk bok/blogg som gav mig många skratt. En bok full med självironi och roliga punchlines. Vill ni bli glada så läs denna och njut!