Jag gillar inte min hals : och andra tankar om att vara kvinna

Ephron, Nora

| 2007

Det är lunch på stan med flickorna och plötsligt upptäcker de att alla antingen bär polotröja eller en sjal runt halsen. Årsringarna är avslöjande och resten kräver sitt ständiga underhåll. Nora Ephron, författarinna till bl.a. filmsuccén When Harry Met Sally och bestsellern Heartburn, behandlar i femton synnerligen slagfärdiga essäer vad det innebär att vara kvinna idag och inte längre så ung. Och hur hon själv tacklat våndorna. Hon reflekterar också över hur livet förefaller hänga samman med vilka kokböcker man använder, föräldraskapets våndor och berättar om sin praktikanttid i Vita Huset under Kennedyepoken en antiklimax. Mellan torrhumorn finns kloka tankar om de stora livsförändringarna: t.ex. barn som flyttar hemifrån och vetskapen om att döden kan slå till när som helst. Receptet är: Slösa med badoljan! Jag skulle känna mig som en idiot om jag dog i morgon och...

Anita Lundgren

2013-01-31

Inte alltid för svenska förhållanden, men ack så rolig emellanåt! Den passade på semesterresan vid poolen som hand i handske.

Pia W

2009-12-11

Flyhänt och lättläst. Lite väl mycket New York-liv som är främmande för mig, men flera bra livsbetraktelser ur kvinnligt perspektiv. Tankar om läsningens hänförelse och om åldrandet är höjdpunkter.

Anna Hallqvist

2009-10-12

Korta humoristiska krönikor fulla av igenkännande.
Som en sån här bok ska vara.
Men jag känner mer igen mig i ex Martina Haag som skriver om svenska förhållanden med småbarn och inte om lyxproblem.
Lättläst och för all del smårolig.
Men ingen större hit.