Jag förbannar tidens flod

Petterson, Per

| 2009

Året är 1989 och Arvids äktenskap håller på att falla sönder, Berlinmuren faller likaså och Arvids mor får diagnosen cancer. Hon beger sig till Danmark och Arvid ansluter. Det förflutna framträder och Arvid söker nå sin mor i hennes sorg. På en utsökt utmejslad prosa skapar Petterson återigen en berättelse som äger en lika stark närvaro och värme som hans senaste hyllade roman Ut och stjäla hästar.En mängd norska priser har regnat över Jag förbannar tidens flod, bl a Brageprisen. "Per Petterson är en ytterst begåvad författare."Richard Ford"Jag förbannar tidens flod är ett stycke prosa av en mogen mästare ? En roman fylld av förtätad spänning, mörka undertoner, outtalad kärlek, förvirring, sorg och besk humor."Dagsavisen

Scoff O

2012-09-17

Tyvärr inte lika vass som "Ut och stjäla hästar". Tyckte boken kändes splittrad och ofokuserad med de olika tidsperspektiven.

Evert Nilsson

2010-11-04

Lite seg och går runt omkring som katten kring ljummen gröt, men intressanta tidsbilder. Ut och stjäla hästar var något bättre

Elisabeth Karlberg

2010-05-07

En grå bok om ett grått liv. Vad mer kan jag säga..............Llivet måste vara mer än så här!

Josefine Lind

2009-11-05

Sonen som inte ville släppa sin mamma förrän hon släppt in honom. Moment 22 som slutade i att han aldrig växte upp. Väldigt bra skriven. Det väsentliga orden var med men ibland något forcerad dramaturgi.