Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket

Ardelius, Gunnar

| 2006

Flag from sv

507


Nominerad till Augustpriset för Årets svenska barn- och ungdomsbok 2006! Gunnar Ardelius debut är en strålande originell roman. Att läsa den är som att se en film, med korta scener. En riktig sträckläsarbok! Boken kommer att översättas till norska, nederländska, tyska och engelska. Gunnar har gjort en kortkort prosavariant av hela boken:"Morris och Betty", han sätter händerna för hennes ögon och berättar. "Vi är på film nu, det här är historien om oss, där kärleksparet får varandra i den första scenen. Alla andra människor färgas grå och vi blir röda som körsbär. I en scen som visas på trailern säger han att de hör ihop som Hennes & Mauritz." Hon tar bort händerna från ögonen. "Det måste hända något sorgligt också, annars vill ingen se filmen." "Okej, hans pappa är manodepressiv och mamman är en komplett fruktkaka." "Inte sånt tråkigt, det ska finnas något att gråta...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Sandra Björn

2014-06-29

Betyg

Snabbläst, fin bok om en relation. Skönt att den är väldigt kortfattad men fullproppad av känsla och tanke. Ändå lämnar den mig rätt oberörd.

Jakob Nylin

2013-08-07

Betyg

Få ord men stora känslor. Snygg bok på många sätt.

Sanna Carlborg

2013-05-12

Betyg

Den här boken går löjligt fort att läsa ut, vilket i det här fallet är ett dåligt tecken. Blö, känns som en "alternativ (men ändå så tyyypisk) tonåring" som verkligen gör allt för att passa in i den beteckningen, i bokform. För mycket random skit. Och jag känner inte igen mig, vilket man nog ska göra.

Julia Björk

2011-08-22

Betyg

Lite väl sockersöt för min smak. Funkar bra i små doser.

Anna

2011-07-15

Betyg

fin. bra så.

Johanna Lundin

2011-06-12

Betyg

Less brukar vara more. Men denna gång blev det på tok för fragmentariskt för min smak.

Lotta Berling

2010-08-26

Betyg

3,5 Jag tycker om korta böcker. Och jag tycker om böcker där språket och formen tillåts ta lika stor plats som handlingen. Alltså tycker jag om den här boken. Fast samtdigt är det som om något ändå saknas. Jag vet inte, kanske är den faktiskt lite för kort.

Nora B

2010-08-06

Betyg

Som jag skrev i min läsdagbok: "Kärlek utan sidohandlingar". Kommer ihåg den som precis det, och att jag inte tyckte om det särskilt mycket. Ska försöka revidera den någon gång dock.

E

Evelina Rönn

2010-07-10

Betyg

Riktigt vacker bok, fastnar på oräkneligt många sidor och läser dem om och om igen.

Julia L

2010-06-25

Betyg

Jag satte en femma som betyg först. Men sedan ändrade jag det till en stark fyra. Den blev nästan FÖR fin ibland. Lite klyshigt fin.

J

Julia Lagerquist

2010-05-08

Betyg

Gunnar Ardelius är den bästa författaren jag läst.

Erika Björkskog

2010-02-05

Betyg

Fin.