Väldigt driv i historien. Den är skickligt gjord och blir aldrig ointressant Det här är en bok man måste läsa. Magnus Utvik, Gomorron SverigeMånadens årets? måsteläsning, om hur en person kan förändra världen.Caroline Engvall, MetroNär talibanerna tog kontroll över Swatdalen i Pakistan vägrade en ofattbart modig flicka att låta sig tystas. Malala Yousafzai stred för alla flickors rätt till utbildning, vilket tisdagen den 9 oktober 2012 var nära att kosta henne livet. Malala var på väg hem då skolbussen stoppades av beväpnade talibaner. Hon sköts i huvudet på nära håll och det var få som trodde att hon skulle överleva.Sexton år gammal har Malala blivit en global symbol för fredliga protester och kampen för kvinnors rättigheter, och den yngsta någonsin att nomineras till Nobels fredspris. Malalas kamp har tagit henne på en osannolik resa, från en otillgänglig dalgång i norra Pakistan till...
2017-06-02
Boken berättar inte särskilt mycket om hennes liv så som man hade hoppats. Man får främst reda på pakistans historia vilket kan bli rätt rörigt eftersom alla namn osv blir rätt förvirrande. Boken är inte så spännande.
Första riktiga biografin jag läser och det var inte dåligt. Lite annorlunda men helt okej att läsa. Tog ett tag att plöja igenom den eftersom den var lite tråkig i början men andra halvan var intressant och rolig. Viktig att läsa och Malala är verkligen en underbart intressant person.
2014-11-03
Första delen av boken får betyget 2 men den är värd att fortsätta läsa för slutet är en 4. Slutbetyget blir 3.