Jag är bröderna Walker

Kjærstad, Jan

| 2010

Flag from sv

19


"Den perfekte romanförfattaren finns och han heter Jan Kjærstad och han kommer från Norge." Dagens Nyheter Odd Marius Walaker är en udda pojke i 1980-talets Oslo. Efter en olycka har hans sinnesförnimmelser blivit extremt rika och komplexa och han kan se samband som ingen annan ser. Hans självkänsla har stegrats och ingenting ter sig omöjligt för honom. Dagboken fyller han med skimrande anteckningar och tankar. Ett drygt decennium senare är Odd Marius Walaker den mäktigaste mannen i Norge. Han har förmågan att som talare förhäxa sina åhörare och fånga dem med sin karisma. Men så slås allt omkull och han ställs inför en svår politisk kris av enorma proportioner. För att överhuvudtaget kunna fortsätta framåt är han tvungen att återvända till ungdomsårens dagboksanteckningar. Kan han hitta lösningen som situationen kräver i den han en gång var. Sagt om boken: "Urverk med levande...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ida

2012-05-29

Betyg

Jag har läst 50s och nej, den boken tilltalar mig inte. Jag kan inte ge den en etta för så dålig var den inte bara tillräckligt jobbigt skriven för att ska bli ointresserad.

Anna Lindström

2011-09-01

Betyg

"Boktipset har räknat ut att du skulle ge den här boken 3,4 i betyg". Och det stämmer faktiskt! Velar mellan 3:a och 4:a. Den är bra och annorlunda, många (manet!)tankar om precis ALLT nedskrivna av en femtonårig huvudperson som känner sig oövervinnerlig med sin nya W-potens. Det är mycket ord och inga andningshål eftersom allt är viktigt = det går inte att skumläsa, jag blir trött och det går långsamt framåt. Påminner om hur jag kände när jag läste Pamuks "Den svarta boken". Jag har även lite svårt (av naturliga skäl!) att känna igen mig i en hormonstinn killes fantasier ;) Men det har helt klart varit en läsupplevelse. Ska absolut läsa mer av Kjaerstad.