Jag är allt du drömt

Smith, Ali

| 2006

Flag from sv

163


Hon är runt trettio och barfota. Hennes bil har gått sönder. Det är vad hon säger när hon står i trädgården till det hus familjen Smart har hyrt över sommaren. Hon säger en hel del. Att hon heter Amber till exempel. Om det är sant eller inte? Stannar gör hon i alla fall. Flera veckor till och med. När Amber kliver in hos familjen Smart tror Michael att hon har någonting med hans frus författarskap att göra medan hans fru å andra sidan tror att det är en av makens studenter - som har en tendens att även vara hans älskarinnor. Magnus, 17 år med allt vad det innebär, dras ohjälpligt till Amber och dottern Astrid tycker att hon är helt fantastisk. Berättad på en sprudlande och egensinnig prosa är Jag är allt du drömt en berättelse om hur fyra människor blir trollbundna och för alltid förändras av den främling som tränger sig in i deras liv. Ali Smith föddes 1962 i Inverness,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

S

Sara Frimodig

2013-09-23

Betyg

Varje kapitel i boken är skriven ur en familjemedlems perspektiv; dotterns, sonens, pappan och mammans. Under det första kapitlet var jag väldigt skeptisk till språket då jag tyckte att det lite för barnsligt, men efter att ha fortsatt till nästa kapitel förstod jag att det var ett stilistiskt drag av författaren. Varje kapitel är helt enkelt skrivet så att det passar den personen vars synvinkel del hela berättas ur. Jag tyckte att det var en bitvis underhållande bok men jag vet inte riktigt vad den ville säga mig... En trea.

Anna Hedenstedt

2013-03-25

Betyg

Hade behövt delta i seminarium om denna bok för att förstå dess storhet.

Emily Karlsson

2010-02-02

Betyg

De första ca 30 sidorna irriterade jag mig enormt på den här boken och då på författarens sätt att skriva. Riktigt provocerad var jag. Sedan i en bladvändning (bokstavligt talat) så ändrade jag inställning. Det var som på ett givet slag, jag vande mig vid författarens språk och blev totalförälskad istället. Det var längesedan jag läste en så välskriven bok av en nutida författare. Bara någon dag efter att jag läst ut den, kände jag starkt att det är en bok jag verkligen vill läsa om (vilket jag sällan upplever). Den här boken berörde, men jag vet inte vad, hur eller varför. Jag tycker iallafall att den var fantastisk och att jag definitivt tänker läsa mer av författaren.