Jag älskade honom

Gavalda, Anna

| 2003

Flag from sv

648


Anna Gavaldas pinfärska författarskap har rönt en enastående uppmärksamhet i hemlandet Frankrike. Hon har redan hunnit belönas med flera litterära priser, och debutromanen Jag älskade honom översätts nu till ett flertal språk. Chloé, en trettioårig tvåbarnsmor vars make lämnat henne för en annan, får följa med sin svärfar ut på landet över veckändan. Han vill förströ henne och flickorna lite, hjälpa dem komma ifrån sorgen. Men Chloé har, till en början, inte mycket annat än förakt till övers för honom och hans patriarkaliska stil. På en klassiskt enkel och samtidigt drastiskt nutida prosa låter oss Anna Gavalda få syn på en modern ung kvinnas inre värld ? en värld som visar sig rymma åtskilligt av moralism och omvända fördomar. Även svärfadern träder så småningom fram i helfigur, och det är med spänning, vemod och skratt man följer processen. "Ett litet smycke som gör läsaren...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Cindy Kempe

2017-08-30

Betyg

Jag tycker om att hela boken i stort sett består av en dialog. Det är ett mycket annorlunda grepp och det blir extra intressant utifrån de två karaktärernas relation till varandra. Sorgligt och gripande och även om berättelsen nog ska uppmuntra till att man följer sitt hjärta och lever lyckligt handlar berättelsen egentligen om ett kvävt liv och förlorad kärlek.

Kamali 

2015-10-11

Betyg

Den här korta boken var så dåligt översatt att historien hamnade i skymundan. Den var visserligen ganska ointressant ändå men de outhärdliga dialogerna på styltigt vis gjorde att allt kändes mediokert.

E

Ellinor Karlberg

2014-07-10

Betyg

Gillar! Läser gärna Anna Gavalda just nu, hon skriver vackert

Ursula Stålhandske

2014-04-06

Betyg

Toppenbra!

Betyg

Gilla hennes sätt att skriva och berätta. Fin, kort bok, en kärleksförklaring.

M

Maria Linder

2013-10-28

Betyg

Som vanligt ett hastigt stopp för inblick i en fransk persons liv.
Varken bu eller bä.

eva arkelid

2012-10-14

Betyg

köpte boken på lördag och på kvällen var den läst.
Läs den!

A Bookaholic Swede

2012-05-11

Betyg

Jag älskade verkligen dialogen i boken. Jag är smått förtjust i böcker som faktiskt inte väldigt lite beskrivningar av omgivningen och av karaktärerna och istället har en framåtdrivande dialog som inte tråkig.

Maria Johnson

2011-08-05

Betyg

En tämligen kort roman, ca 160 sidor. Stora delar av boken består av en konversation mellan Chloé och hennes svärfar. Chloés man har lämnat henne för en annan kvinna och svärfadern har tagit henne och barnen med sig till huset på landet.

S

Sofie Petersson

2011-05-13

Betyg

Aldrig förr har jag stött på en författare med ett så avskalat språk och minimalistisk stil som Anna Gavalda, hennes teknik gränsar till det bansliga ? snuddar vid det för enkla och banala, men lyckas ändå intressera och sälja. Jag älskade honom är en kort roman där mycket av innehållet ligger mellan raderna och inte i det magra språket. Jag älskade honom är en roman om kärlek, om svåra val och om själva livet. Den passar perfekt som en bok att läsa till frukosten eller fram och tillbaka till jobbet. Den är svår att betygsätta, tycker mer om böcker med ett mer utmanande språk men i en lagom dos och i sängen på morgonen ? passar den här perfekt.

M

Merja A

2011-04-11

Betyg

Den här lilla boken rymmer mycket känslor. Min favorit är nog ändå "Tillsammans är man mindre ensam", den första boken jag läste av Gavalda.

A

Anonym Bokälskare

2010-12-21

Betyg

Helt OK, men läs hellre: "Tillsammans är man mindre ensam".

Birgitta Spele

2010-11-07

Betyg

Härligt fransk konversation. Känslor. Jag njuter!

Amanda Köhlmark

2010-08-01

Betyg

Tyvärr blev jag riktigt besviken då jag verkligen älskade hennes bok Tillsammans är man mindre ensam. Hade nog för höga förväntningar.

Petra Norstedt

2010-07-13

Betyg

Seg.

Maria Klamas

2010-01-17

Betyg

Det är vackert och det berör det svåra i att våga eller inte våga, ta steget för kärlekens vedermödor och härligheter... dialogen är vacker och bedårande som alltid när det gäller Gavalda, men slutet förstod jag mig inte på....

Axel Anfält

2009-10-17

Betyg

stundtals är boken oerhört gripande och vacker, speciellt när den tar upp funderingar kring möten i livet och missade chanser, men boken känns ofta som ett alldeles för långt utdraget samtal som inte leder någonstans

J

Johanna Falkered

2009-07-01

Betyg

Oj vilken smärta, är du nyseparerad är detta boken för dig, (eller kanske inte)