Ja jag har mens, hurs?

Henry, Clara

| 2015

Mens alltså. Vad är det egentligen? Och varför är det så pinsamt, att en gömmer tampongen i tröjärmen på väg till toaletten? Komikern och Youtube-fenomenet Clara Henry har svaren. För alla som väntar sin första mens, har fått mens eller har någon i sin närhet som klagar över denna fantastiska plåga, förklarar hon vad det innebär att ha en livmoder. Har du alltid undrat vad mens  är, varför det kan göra så fruktansvärt ont i magen eller varför det enda du vill göra ibland är att äta choklad och titta på söta kattvideor? Har du reagerat på hur tabubelagt det är att prata om något som hälften av jordens befolkning går igenom en gång i månaden under hela sitt fruktbara...

Helena R

2021-07-05

Med denna bok vill Clara Henry bryta mens-tabut. Med tanke p att vldigt mnga av alla med livmoder kommer att f, har eller har haft mens r det nd ett mne som omges med, om inte skam, s i alla fall smussel och hemlighetshllande.

Clara Henry tar i boken rollen som en storasyster eller ldre kompis och trots att jag r lngt frbi mina frsta menstruerande dagar knner jag att jag ville ha lst hennes bok d. Grejen r bara att mnga mste ta till sig budskapet och ngra mste vga hja rsten i varje sllskap. Det r ett svrt tabu att bryta, men jag hoppas att det blir bttre och bttre fr varje dag som gr.

Jag kpte boken t min dotter, ven om hon n r fr liten fr mnet (fast hon gillar omslaget mycket). Jag hoppas att hon lser den och att vi kan ha en ppen diskussion om boken. Fr den handlar inte egentligen inte om de kliniska detaljerna. Vi r nog mnga som knner igen oss i de famlande menslektionerna, men det var ocks intressant att stta mens i ett samhllsperspektiv och ocks det historiska. Jag hoppas att min dotter kommer f ut bra saker av denna bok!

B

Bianca Kallai

2018-12-04

Catharina Sanjay

2018-06-14

Var fanns den hr boken nr jag behvde den som mest? Jag skulle kunna bli bitter ver att jag frst nu, vid 35 rs lder, knner mig ordentligt upplyst men istllet vljer jag att gldjas ver att boken finns nu och att den r s frekvent utlnad p biblioteket jag jobbar p. Informativt, kritiskt och oemotstndligt roligt lotsar Clara Henry oss genom mensens myter och mysterier. Det var (den manliga) biologilraren p min arbetsplats som tipsade mig om boken och med tanke p hans roll bdar det vldigt gott fr ett upplyst samhlle. Kvinnor i alla mensldrar (och annalkande mensldrar) borde lsa denna. Samt alla tonrskillar.

A

Alva Bengtsson

2017-05-29

bra bok men det kndes lite upprepande ibland men annars verkligen ngot som alla borde lsa

Maja Bella

2016-05-03

EN BRA BOK!

S

Sara AK

2016-03-24

Perfekt kombination av fakta och humor. En bok som alla tonringar borde lsa, oavsett kn!

S

Sara AK

2016-03-24

Innehller en perfekt kombition av fakta och humor, en bok som alla tonringar borde lsa, oavsett kn.

Britt-Marie Kullin

2015-12-21

r vl egentligen helt fel mlgrupp fr den hr boken, men jag tyckte nd att den var jttebra. Och jag tycker verkligen att alla som har dttrar i frpuberteten borde ge den hr boken till dom. Mycket bra fakta presenterat p ett humoristiskt stt.

Jag lyssnade p boken, upplst av frfattaren sjlv, och det tog cirka fem timmar.

Britt-Marie Kullin

2015-12-21

Jag lyssnade p boken, upplst av frfattaren sjlv, och det tog cirka fem timmar.

Hade skert uppskattat den hr mer om jag var sdr en 14 r. Denna bok kom med andra ord ut 11 r fr sent. Men bra med information fr yngre lsare!

Tarja Ahlgrn

2015-09-16

Absolut perfekt fr alla gamla och blivande mensare!