Italienska desserter

Hagström, Bo

| 2009

Flag from sv

3


Italienska desserter - som smeker smaklökarna och fyller sinnet med solmogna dofter. Syndigt gott! Kaloribomberna efter maten väcker ofta dubbla känslor. Men det finns en väg till ångestfri och sinnlig njutning: La dolce vita italiana! Italienarna har en avslappnad inställning till efterrätter. Ofta är det stundens ingivelse som får styra; säsongens frukt och bär, en perfekt mogen ost eller ett läckert bakverk hos den lokala bagaren. Som värd behöver man faktiskt inte bekymra sig så mycket om desserten för ofta ordnar gästerna den. I varje fall på landsbygden är det vanligt att man tar med sig en dessert när man är bortbjuden, ungefär som vi tar med oss en flaska vin. Det är en älskvärd tradition, som alltid blir mycket uppskattad. Men trots den lättsamma attityden presterar italienarna ofta efterrätter som är svårslagna. Boken bjuder på de läckraste desserterna från Italien i urval av...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Hedvig K

2013-07-19

Betyg

Vacker bok, vackra bilder men...har bara testat två recept och de har varit fullständiga katastrofer. Känner mig tveksam till att testa ett tredje.

Hedvig K

2010-05-03

Betyg

Vacker bok med vackra bilder. Omständiga recept varav jag testat ett som blev katastrof. Undrar just om jag är kass på att laga efter recept eller om boken är mer vacker än praktisk?