Italiensk bondmat från Paolos trädgård

Roberto, Paolo

| 2012

Flag from sv

2


Från Napoli till Nacka - Paolo odlar och lagar Visst är det fint med vackra rosor och prunkande rabatter, men för Paolo Roberto är grönsakerna och kryddväxterna det viktiga i trädgården och växthuset. Det som gror och frodas ska smaka gott på tallriken! Och det är precis vad det gör i den här boken, för här finns Paolos alla tankar, tips och recept när det gäller trädgårdsmat.Paolo odlar och lagar på samma sätt som hans fastrar utanför Neapel gör ? med kärlek och känsla för smakerna. Hans egenodlade basilika är majestätisk och fyller köket med dofter som ingen kruka med trött basilika från butiken kommer i närheten av. Kronärtskocka, zucchini, bondbönor, tomater, jordgubbar, aubergine, rabarber, chili är ytterligare några exempel på vad som odlas, hamnar i kastrullen och förvandlas till något paradisiskt gott. Han serverar sina zucchiniblommor friterade och tomater som både luktar...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Ethel Åslund

2012-11-26

Betyg

Jag har inte provat recepten. Men jag gillar att det handlar om matkvalitet - helst ska man odla maten själv, och det finns anvisningar. Många recept innehåller pasta (föga förvånande), vetemjöl och en massa socker (enligt min smak) som jag får hoppa över eller möjligen anpassa, men också en del grönsaks-, kött- och fiskrätter med kryddningar jag tänker prova. Fina bilder.