Isvintern

Häägg, Monika

| 2010

Isvintern är en historisk äventyrsroman som handlar om flickan Fry som är ett Solbarn och utvald av Solgudinnan. Hon är föräldralös och bor tillsammans med Solgudinnans tjänare Hird på Kungsgården. Efter ett antal solvarv som lärling är Fry snart redo att bli Solgudinnans tjänare och Hird planerar för att återvända till sin hembygd. En tid före firandet av Midvinteroffret överraskas Fry av en snöstorm och blir jagad av vargar. Den starke främlingen Tore räddar henne från att frysa ihjäl. Han välkomnas på Kungsgården men Mångudens tjänare Ulv hyser tvivel om hans avsikter med sitt plötsliga uppdykande. Isvintern är den spännande fortsättningen på Solbarnet och Månguden. Boken utspelar sig i bronsålderstid i södra Halland. Isvintern är tredje delen i bokserien: Böckerna om Fry. Om boken:Fakta och fiction blandas när Monika Häägg återigen tar oss med på äventyr i det forntida Halland. Häägg...

Elisabeth Jönsson

2012-02-25

Tredje delen i Monika Hääggs serie om solbarnet Fry som utspelar sig i bronsålderstid. Fry överraskas av en snöstorm, blir jagad av vargar och främlingen Tore kommer till räddning. Men den som först verkar god visar sig ha helt andra avsikter.

Britt-Marie Kullin

2012-01-21

”Isvintern” är tredje delen i en serie om fyra stycken historiska ungdomsromaner. Första delen heter ”Solbarnet” och den andra delen heter ”Månguden”.

Så här skrev jag om ”Månguden”:

”Jag tycker om att läsa ungdomsböcker ibland. Egentligen skulle det väl inte heta ungdomsböcker och vuxenböcker, utan kanske ”mer lättläst” och ”mindre lättläst” eller nåt. För åldern har väl egentligen ingen som helst betydelse när det gäller böcker.

Den här boken var lättläst och snabbläst. Och den var intressant, välskriven, och spännande. Kan helt klart rekommenderas både till barn och vuxna, som gillar att läsa historiska böcker.”

Och vad jag tyckte om ”Månguden”, och även ”Solbarnet”, gäller även för den här boken, ”Isvintern”.

Och jag ser fram emot att läsa den fjärde och avslutande boken i serien, som heter ”Kungsgården”.

( Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bimsblogg.wordpress.com/category/bokrecensioner/ )

Jag tycker att denna bok är väldigt bra.
I denna bok som är tredje delen så får man följa huvudpersonens strapatser och hur hon tas till fånga och hennes flykt m.m.
Jag ser så mycket fram emot del fyra för denna del slutade såå spännande och det var inte riktigt något slut utan snarare ett slut och en ny början på eventuellt en nästa bok.
Jag rekommenderar denna bok varmt till er andra.

Monika Häägg

2011-02-03

Eftersom det är min egen bok, så sätter jag det betyg som många läsare har gett den! De flesta brukar säga att Isvintern är den bästa av de tre böckerna i serien!

Jörgen Karlsson

2010-12-09