Ljudbok

Ishavspirater

Nilsson, Frida

| 2017

Flag from sv

28


Nominerad till Augustpriset för bästa barn och ungdomsbok 2015"Vithuvud har tagit min syster! Vi måste fara efter och ta tillbaka henne!"Men ingen rörde sig. De såg bort, tittade ner i sina glas, började mumla saker till varandra, och snart var det någon som sa: "Siri, din syster är borta. Så är det med dem som Vithuvud tar. De finns inte mer."Den fruktade piraten Vithuvud rövar bort barn och tvingar dem att hacka fram diamanter i en mörk och farlig gruva. Så fruktad är Vithuvud att ingen vågar söka efter barnen och alla vet att ingen överlever länge i hans gruva. Men den dag han tar Siris lillasyster, Miki, får han en motståndare han aldrig räknat med. Siri gör det som ingen annan vågar - ger sig ut på jakt efter Vithuvuds ö, trots att hon själv är livrädd. För hon vet hur rädd lillasyster Miki måste vara i piratens våld. Ensam i gruvans mörka gångar.En fantastisk äventyrshistoria om systerskap,...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

4

4, Vireda Skola

2021-12-08

Betyg

Siris syster Miki blir tagen av Vithuvud.

Marie Svensson

2020-10-14

Betyg

En berättelse som båda barnen (5 och 8) älskade, även om den bitvis är riktigt ruggig. Svårt att sluta läsa! Fantastisk språkkänsla hos Frida Nilsson.

Gullis lästips

2018-08-29

Betyg

Här får vi följa med på ett spännande piratäventyr i en isande äventyrsresa där kylan biter och havet piskar i en fantasiberättelse som lär oss att både det goda och det onda vi gör lämnar spår. 


Det är en berättelse som är uppbyggd med härligt skildrande möten och lagom balans av med- och motgångar och den är fylld med spännande händelser, hissnade äventyr, syskonkärlek, godhet och ondska.

Boken riktar sig enligt förlaget för barn i åldrarna 6-9 år. Dock anser jag att trots att det är en oerhört spännande äventyr, med fantstiska svartvita illustrationer så är texten rätt m
assiv samt att det är en förhållandevis mörk berättelse även om boken får ett lyckligt slut så anser jag att det ett piratäventyr som passar bättre som högläsningsbok och kan läsas för barn i åldrarna 8 - 12 år. Ska man läsa boken själv bör man vara minst 10 år. Detta är ett spännande piratäventyr som är värd fyra av fem möjliga stjärnor.