We are in a small room with the vampire, face to face, as he speaks--as he pours out the hypnotic, shocking, moving, and erotically charged confessions of his first two hundred years as one of the living dead.
Boken är väl lite spännande men jag måste säga att filmen med Brad Pitt och Tom Cruise är bättre. Något som verkligen stör mig är hur barnet sexualiseras och framställs som erotiskt gång på gång. Boken är äcklig på många sätt. Vampyrerna är riktiga psykopater.
Vampyrböcker är egentligen ingenting för mig, men den här tyckte jag faktiskt var riktigt bra. Spännande och engagerande. Som en blandning av roman och rysare. Dessutom riktigt lättläst när jag väl kom in i själva berättelsen. Stark 4:a! Men det lär nog ändå dröja innan jag läser någon ny vampyrbok!
Boken var väldigt fängslande eftersom det är den första humana vampyren vi möter i Louis. Det är fascinerande att få följa hans liv med mänskliga känslor som inte någon annan vampyr kan förstå. Mycket sorglig bok.
Det tog mig mer än ett halvår att läsa ut den, och egentligen vet jag inte varför för när man väl läste var den ganska bra, men den blev ändå liggande orörd under långa perioder. Vackert skriven och intressant, men väldigt trögläst.
Läste den på 90 talet då den kom ut och vet inte om jag läste den på svenska eller engelska men jag kommer ihåg att den berörde mig då. Vet inte om jag hade gillat den idag och vill inte förstöra det fina minnet av hur bra jag tyckte den var genom att läsa om den idag. Så den får en stark 4 av mig som tonåring. ;o)
Tycker den var seg, sögs aldrig riktigt in i handlingen. Kändes platt och tilltalade inte mig alls. Blir bättre framåt slutet, men jag kommer nog aldrig att läsa denna igen.
Mycket, mycket, mycket bättre ä Twilightböckerna. De här vampyrerna är RIKTIGA vampyrer och boken är skriven med ett sånt vackert och passionerat språk.