2020-05-11
Bra mysbcker skriver hon. Sitta ner i en ftlj och en kopp te och skrmmas lite lagom.
Det mrks att bckerna r skrivna fr ett bra tag sedan fr sprket r lite hgtravande och inte gr det saken bttre av att upplsaren frstrker det. Och namnen sedan. Vem kallar sig fr Pyttan idag? Eller Rutger?
Precis som man gr nyversttningar s hade man kunnat nyredigerat denna bok till nutidens sprk eller r det grsligt frbjudet? S uttalar upplsaren namnet Viveka som Vi veka och det gr mig lite smirriterad. Nu kanske ni tror att man kan hoppa ver denna bok helt men det tycker jag inte, fr lsvrd r den om man kan bortser frn det negativa. Jag hade dessutom helt fel vem som var mrdaren. Men jag hoppas Storytel byter upplsare om det kommer fler som ljudbok.
2014-12-11
Vi diskuterade flera titlar av Maria Lang och vi enades om att efter vrldskrigen orkar man inte med blodiga skildringar. Langs snlla pusseldeckare r precis lagom.
Det mrks att boken har en del r p nacken vilket p ett stt ger en knsla av naivitet men det har ocks sin charm. Det r sknt att lsa en deckare som inte grottar ner sig i brutala och sjuka detaljer vilket jag tycker r ganska vanligt bland deckare i dag.
Det r ocks intressant att lsa vad som var dtidens sknhetsideal och hur annorlunda dialogerna var mot idag. Allt r s mycket mer formellt. Med andra ord blir boken en intressant tidsskildring.
Maria Langs bok r en klassisk pusseldeckare med en handfull misstnkta i en sluten milj och det r alltid roligt att gissa vem som kan vara frvaren medan man lser. Jag kan vl inte pst att man som lsare fr sig ngra strre verraskningen men jag blir road fr stunden och det i sig r inte illa.
2012-11-05
Med yxig dialog (rimligen ven fr att vara 40-tal) och personportrtt plattare n i The Colonel's Bequest hjlper det inte att jag r rtt ointresserad av vem mrdaren r. Tvan r inte stark.
2011-05-27
Jag ska absolut ge mig i kast med fler Lang-deckare. Visste inte ens att svenska pusseldeckare i den hr klassen existerade. Hrligt. Sommaren r rddad.
...misstnker att den svenska titeln lyder: Mrdaren ljuger inte ensam. Maria Lang r definitivt det hr landets svar p Agatha Christie, och trots att de r tntigt skrivna, s kan man faktiskt ha lite kul med henne deckare - det hr r bara en av dem. Kolla grna in Se dden p dig vntar, med flera...