Inte ens i döden

Leon, Donna

| 2014

Flag from sv

26


Brunettis onda dröm Kommissarie Brunetti och hans kollega Vianello får rapport om att en kropp setts i vattnet nära en av trapporna vid Canal Grande. Det är en regnig morgon i Venedig och de beger sig till platsen där de hittar en barnkropp som de lyfter upp på land. Den döda flickan har långt glänsande hår och bär en guldring som väcker frågor. Underligt nog har ingen anmält en saknad flicka. Bilden av den döda flickan med håret format som en gloria förföljer Brunetti i återkommande mardrömmar. Han försöker fastställa flickans identitet genom att söka efter familjen. Spåren leder honom till ett romskt läger och i sin beslutsamhet att bringa klarhet i fallet tvingas Brunetti att kämpa både mot grov kriminalitet och mot myndigheternas fördomar. "I The Girl of His Dreams är Donna Leon som bäst." The Independent "Skriven på ett kraftfullt, sparsmakat sätt ... Leons sjuttonde...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Solveig Andersson

2018-12-03

Betyg

Mallorca, nov-18
Jag tycks förflytta mig till Venedig när jag åter får stifta bekantskap med Brunetti och hans mannar i denna skickligt komponerade historia av Donna Leon. Läs den!

E

Ewa H

2016-04-09

Betyg

Intressant ämne just nu, det romska utanförskapet som uppenbarligen är stadfäst i Italien, liksom i övriga Europa. Men Leon börjar bli lite för trist. Familjen Brunetti myser på med sina måltider, verkar vara tre rätters luncher med vin därtill och sena middagar med vin, oftast avslutade med grappa.
Och det blir sällan några efterverkningar i Guido Brunettis utredningar, allt försvinner bort i den italienska korruptionen.
Jag tror det får räcka nu med Donna Leon även om det är gediget hantverk.

Tobbe Fransson

2011-10-29

Betyg

Härlig Venedig-känsla i boken. Intressant problem om hur man hanterar brott begångna av och mot en folkgrupp som helst vill stå utanför lagen.