Inte ens det förflutna

Jansson, Anna

| 2008

Flag from sv

599


Den gamla träporten till fängelsetornet Kajsarn i Visby står på glänt. Pojken fattar flickans hand i mörkret när den fuktiga kylan slår emot dem som ett dödens eget andetag och porten slår igen. Ingen hör deras rop på hjälp. De trevar sig fram för att inte falla ned i den mörka grottan. Mellan stenarna i muren hittar Erik en skinnpåse med en karta. I den svaga ljuslågan från tändaren ser de att den är daterad 1816. Sedan den natten har de haft en hemlig överenskommelse om att en gång fara till Gotska Sandön och gräva upp vrakplundrarens skatt.    Efter trettio år av väntan och just när en möjlighet att hämta skatten yppar sig slås allting i spillror. Strax före jul hittas Erik Hansson ihjälfrusen i sin bil på riksväg 142. Brott kan inte styrkas. I ett förvirrat sinne väcks tankar på vedergällning och död för ett förlorat liv. De som orsakat så mycket lidande och skam får inte gå ostraffade....

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

Otroligt spännande! För tankarna till Agatha Christies "tio små negerpojkar/and then there were none".

Helena Rasmusson

2018-10-05

Betyg

Medioker!

Monika W

2016-01-16

Betyg

Nionde boken om Maria Wern och nu börjar jag äntligen se slutet på detta mastodontuppdrag som jag lagt på mig själv. Bara på grund av att jag råkade köpa tionde delen i serien, en gång för snart sex år sedan. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2016/01/inte-ens-det-forflutna-av-anna-jansson.html

A

Anna Jensen

2015-05-03

Betyg

Hade tyvärr sett filmen och älskade den. Filmen alltså. Detta blev förvirrande för min stressade och känsliga hjärna som inte riktigt gillade att storyn var en helt annan i boken. Men som vanligt har Anna Jansson lyckats skriva en grymt bra bok, hur som. Slutet var galet och jag bara rös, längtar efter nästa del nu!

Betyg

I denna bok är det Maria själv som är illa ute och den var riktigt spännande, lite annorlunda än tidigare Maria Wern böcker. Den är underhållande, men här gällde det att hänga med lite mer än tidigare böcker för det var ett gäng nya personer att lära känna. Men visst var det lite Agatha Christie över denna? Marie Richardson gör en bra uppläsning.

Jasmina <3

2014-01-30

Betyg

Denna bok var jätte bra tycker jag =)

Blommiga Barbro

2013-09-08

Betyg

Jag tycker att det Anna Jansson vinner på är språket som är betydligt bättre än andra "dussindeckarförfattarinnor" Däremot var ganska tråkig!

J

Jenny Jansson

2012-12-14

Betyg

Så spännande blir helt lurad först och fattar inte vem mördaren är. En riktig bladvändare..

A

Anette Johansson

2012-11-10

Betyg

Lättläst och spännande ovisst till sista kapitlet.

Carina Svensson

2012-08-15

Betyg

Den bok i serien som jag gillar bäst hittills. Mycket spännande!

Maria Johnson

2012-02-17

Betyg

Som alltid välskrivet och spännande

Rasmusmatte .

2011-08-04

Betyg

Åter igen en mycket bra bok av Anna Jansson. Kanske hennes bästa. Så spännande så man nästan inte kan lägga ifrån sig boken.

Betyg

Mycket spännande! En av de bästa böckerna i serien. Dock tycker jag att Anna Jansson avslutar boken för snabbt. Skulle vilja veta mer om 'boven' i dramat.

Anette Marcusson

2011-03-15

Betyg

Kommentera...

L

Liselotte Johansson

2010-11-19

Betyg

Enkel, bra och spännande läsning. Man vill genast läsa nästa bok

Betyg

Huga, ingen bok man ska läsa innan sovdags.

Katarina Danielson

2010-08-20

Betyg

Klar besvikelse, började bra men spårade ur totalt med makabra massmord och en huvudperson som råkade ut för den ena osannolika händelsen efter den andra.

Kjell Matstoms

2010-07-03

Betyg

Första boken jag läser av Anna J. Den var väl sisådär. Något glapp i intrigen. Hur tar man anonymt en jeep ut till Sandön?

Ullis N

2010-05-09

Betyg

Helt ok deckare, roligt att hon använde sig av "tio små negerpojkar", men den skulle säkert gett mer behållning om jag hade följt huvudkaraktärerna genom henens tidigare böcker.

U

Ulf Pettersson

2010-04-02

Betyg

språkligt välskriven med mycket fantasi och ett målande språk, sedan kan jag tycka att händelseutvecklingen är lite väl overklilg för att fånga mig fullt ut. spännande slut och llite överraskande

Anna Hallqvist

2009-10-12

Betyg

Den här gången är Anna lite spydig tror jag och driver med utbrändhet och chansen att finna sig själv, men jag kan naturligtvis ha fel. Men hon skriver om medelålders kvinnor som ger sig ut som grupp och är redo att slita varann i stycken efter bara ett kort tag och den biten är rolig, och faktiskt tyvärr finns det sanning däri.

Deckargåtan den här gången däremot blir jag liiiiite emot. Det blir lite "Lost" över det hela. "Vad är det för varelese som jagar oss i skogen".
Det känns sådär...men spänningen ibland är högre än i vissa böcker.
Sen är jag övertygad om att det blir fler böcker, för det är en cliffhanger i slutet. Tack för det!

M

Marie Carlsson

2009-09-14

Betyg

Väldigt spännande men det blev nästan för mycket av allt. Jag läser henne gärna igen.

N

Nina Moen

2009-09-01

Betyg

Stor besvikelse då jag är ett stort Anna Jansson-fan! :(

Agneta Kaveryd

2009-08-11

Betyg

Boken var riktigt spännande, men jag borde nog ha läst de tidigare böckerna först.

Sofia Åkerberg

2009-05-03

Betyg

Janssons senaste böcker har inte hållit samma kvalitet som hennes första -- den här är rörig, på vissa ställen rent fånig och inte särskilt spännande. Greppet att använda "Tio små negerpojkar" fungerar inte alls. Möjligen är det så att relationen till den omöjlige maken och svärmor var det som gav de tidigare böckerna lite distans och bröt av -- här blir försöken till humor mest en litania över Försäkringskassans tillkortakommanden.