Inre säkerhet

Bernuth, Christa

| 2008

Flag from sv

28


Ett samhälle på väg mot upplösning. Christa Bernuths fjärde bok på svenska är lika mycket en omskakande tidsbild från det forna DDR som en spännande thriller. Huvudkaraktären Martin Berg är sympatisk och psykologiskt trovärdig både som polis och privatperson. Utanför DDR:s kust mot Östersjön ror en ung kvinna förtvivlat i den hårda sjön för att undkomma en man som förföljer henne i en motorbåt. Plötsligt avlossas ett skott och kvinnan faller i vattnet. I de höga vågorna försöker mannen förgäves bärga kroppen, som senare hittas på en strand i närheten. Det är den spännande inledningen till Christa Bernuths senaste bok. Här får Martin Berg, folkpolisen som tror på sitt lands ideologi, ta sig an Johanna Schöns dödsfall som nästan genast ger upphov till frågetecken. Var det ett flyktförsök? Och varför har hon skjutits med ammunition tillverkad i väst? Martin börjar gräva djupare i Hannas förflutna...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Klinga

2013-12-10

Betyg

Jag tyckte om den här berättelsen. Ett dokument från en svunnen men inte så avlägsen tid. Jag hann åka till Östberlin innan muren föll. Alexanderplats och Friedrichstrasse var precis så grå. Deckarinslaget är minimalt, det är mer av en politisk thriller. En historia som visar vad en diktatur är.

Lena L

2010-01-01

Betyg

En omskakande tidsbild och en spännade deckare vars handling utspelar sig i forna DDR. Vem försöker den unga kvinnan som hittas ihjälskjuten på stranden fly ifrån? Man får som läsare inblick i den brutala behandling av oliktänkande i DDR.

Samuel Karlsson

2009-08-10

Betyg

Deckare utan blod
Intressant deckare från Östtyskland. Ett givande exempel på hur man kan skriva spännade böcker utan att slösa med blod, tortyr och förnedrande sex.
Läs den!

Samuel Karlsson

2009-04-27

Betyg

Intressant deckare från Östtyskland. Ett givande exempel på hur man kan skriva spännade böcker utan att slösa med blod, tortyr och förnedrande sex.
Läs den!