Inom smärtavstånd

Hannah, Sophie

| 2010

Flag from sv

6


För tre år sedan råkade Naomi Jenkins ut för någonting som var så hemskt att hon inte sa ett ord till någon om det.Nu har Naomi ytterligare en hemlighet: sin älskare. När Robert försvinner vet Naomi att någonting måste ha hänt honom. Men polisen är inte lika övertygad, i synnerhet som hans hustru hävdar att han inte alls är försvunnen.Naomi är desperat. Ifall hon inte kan övertyga polisen om att Robert svävar i fara kommer hon att övertyga dem om att han utgör en fara för andra. Då blir de tvungna att leta efter honom.Naomi har förmåga att i detalj beskriva en psykopats handlingar. Det enda hon behöver göra är att gräva upp den traumatiska händelsen ur sitt eget förflutna ...Sophie Hannahs första psykologiska thriller "Lilla hjärtat" fick ett mycket positivt mottagande. I "Ett perfekt offer" ger hon ett hypnotiserande porträtt av ondskan tätt inpå oss och befäster sin ställning bland dagens...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Kristina Simar

2010-10-11

Betyg

Recension av Sophie Hannahs bok Ett perfekt offer

Boken är utgiven på Bra Böckers förlag och innehåller 401 sidor.

Sophie Hannah är född 1971 i Manchester, där hon bland annat studerat litteratur och spanska. Hon debuterade som författare 1992 och har sedan dess erhållit flera utmärkelser för sin poesi och sina noveller. Hennes två första romaner, Lilla hjärtat (2010) och Ett perfekt offer (2010) har båda varit nominerade till priset Theakston’s Old Peculier för årets bästa kriminalroman. Sophie Hannah bor nu i West Yorkshire med sin man och två barn.

Handling: Det är tre år sedan Naomi Jenkins råkade ut för en fruktansvärd händelse som hon hållit inom sig i alla år. Nu bär hon på ytterligare en hemlighet – hon har en hemlig älskare som är gift. De träffas på ett litet motell varje onsdag. Robert, som mannen heter, åker hem till sin fru sent på kvällen, medan Naomi stannar kvar hela natten. Naomi har lovat Robert att aldrig söka upp honom i hemmet eller kontakta hans fru, men en dag när Robert inte dykt upp som vanligt tar nyfikenheten överhand och Naomi beger sig till Roberts hus. Hans lastbil står konstigt nog utanför huset, då måste han ju vara hemma. Naomi smyger sig fram och tittar in i ett av fönstren. Plötsligt svartnar det för hennes ögon och hon ramlar omkull. Hon har sett något därinne, men vet inte vad. Bara att hon nu är övertygad om att något har hänt Robert.
Hon kontaktar polisen som i sin tur kontaktar Roberts fru, men hon säger att han är bortrest i några dagar. Naomi blir desperat och hittar på en historia för att övertyga polisen att något har hänt. Till slut åker polisen hem till Robert och gör en fruktansvärd upptäckt…
Polisen kommer nu att börja nysta i en otäck våldtäktshärva, med inblandade som man minst anat.

En bra spänningsroman om våldtäkt, otrohet och vänskap. Tyvärr måste jag säga att den var något tjatig ibland, många onödiga dialoger som inte leder någonstans och som gärna kunnat kortas ned. Annars var det en välskriven roman där ingenting är försägbart förrän i slutet. Ibland var den en riktig nagelbitare för att senare kännas ganska händelselös. Tror inte att handlingen hade inverkat om boken varit 50 sidor kortare.

Betyg 3/5 Kristina Simar

Camilla Eriksson

2010-07-31

Betyg

En av dom bästa psykologiska deckare jag läst en bok med många vändningar i vem är den skyldiga?
Rekommenderas fortsätter hon i den stilen hon skriver
blir det fler böcker med denna författare.

Britt-Marie Kullin

2010-06-02

Betyg


För knappt ett år sedan så läste jag Sophie Hannahs första bok "Lilla hjärtat".

Och nu har jag läst uppföljaren "Ett perfekt offer".

"Ett perfekt offer" påminde mycket om "Lilla hjärtat". Lite mer av en psykologisk thriller än en kriminalroman. Den var inte direkt förutsägbar. Och den var spännande och bra. Kan rekommenderas.

(Läs gärna alla mina bokrecensioner i min blogg, "Bims Blogg" - http://bim.blogg.se)