Innanför murarna

Ernestam, Maria

| 2018

Flag from sv

18


Innanför murarna är en gastkramande och gripande roman om svek och sorg, flykt och försoning.På den franska landsbygden i Normandie ligger ett gammalt mytomspunnet kloster vars bibliotek lockar forskare från hela världen. Tack vare ett stipendium har Sofi fått chansen att komma dit för att skriva och försöka finna ro. Bakom sig lämnar hon Sverige och en äktenskaplig kris som fått tragiska följder.Men hon hittar inte det lugn hon söker. Även klostret bär på en mörk historia och Sofi plågas snart av syner och drömmar om det som skedde där under andra världskriget. Soldaternas öden tvinnas samman med hennes eget tills hon inte längre vet om det hon upplever är verkligt. Vem kan hon lita på? Vem hemsöker henne med viskningar och knackningar? Håller hon på att bli galen eller är det någon som vill henne illa?

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Glada Gunvor

2020-09-25

Betyg

Välskriven men ganska trist handling. Ganska bra uppläsning däremot.

J

Betyg

Gripande, spännande och välskriven!

Solveig Andersson

2018-10-01

Betyg

Ett oerhört spännande drama samt en inre resa i ett skört mänskligt psyke. Mästerligt bra! Läs den!

M

Mellsageek

2018-09-19

Betyg

Innanför murarna är en gripande, spännande och känslosam relationsroman. Det handlar om en kvinna som flyr från sitt förflutna för att upptäcka att det följer med i hennes tankar oavsett var hon är. Klostrets och Sofis historia skrivs med ett vackert språk som går in på djupet. Det är målande och jag kan se klostret framför mig, och känna hur muren omringar mig. Sofis smärta, skräck och djupa sorg leder berättelsen framåt och ger en skrämmande atmosfär.

Blommiga Barbro

2018-09-11

Betyg

Mycket välskriven och engagerande psykologiskt drama med thrillerinslag. Om en kvinnas gradvisa mentala förfall. Det tillsammans med ett nästintill poetiskt språk, vissa inslag som nästan får mig att associera med Polanski och en fullkomligt lysande uppläsning av Maria Ernestam själv gör det här till en mycket angenäm men mörk lyssning.
Mitt slutbetyg blir, en stark 4:a! Kan varmt rekommenderas!