Innan sanningen avslöjas är uppföljaren till succéromanen Innan kaffet kallnat, av den japanska författaren Toshikazu Kawaguchi. Innan kaffet kallnat har hittills sålts i över 15 miljoner exemplar världen över.I den andra delen i serien, Innan sanningen avslöjas, återkommer vi till det mytomspunna caféet, Funiculi Funicula, där det finns möjlighet att resa i tiden, om än för en kort stund och om reglerna följs.Vi får möta fyra cafébesökare som av olika skäl utnyttjar tidsresan för att träffa en för dem betydelsefull person. En man som vill prata en sista gång med sin sedan länge döda vän, sonen som inte kunde närvara vid sin mammas begravning, en älskare som reser tillbaka i tiden för att träffa kvinnan han inte kunde gifta sig med och detektiven som aldrig gav sin fru en särskilt viktig gåva. För att kunna gå vidare med sina liv behöver de alla möta sitt förflutna.
En bok som berör på djupet!
Detta är den andra boken om kaféet Funiculi Funicula och jag har längtat så efter att få återvända dit.
”Innan sanningen avslöjas” är precis lika berörande som ”Innan kaffet kallnat”. Man får återigen följa fyra personer som vill göra en tidsresa och som söker försoning med sitt förflutna eller andra människor. Karaktärerna är väl utvecklade samtidigt som det finns ett visst mått av mystik runt dem och personalen på kaféet skulle jag gärna vilja veta lite mer om.
Toshikazu Kawaguchi skriver med en enorm känsla, det är nästan lite poetiskt. Det är en mångfacetterad berättelse och tidsresorna handlar om kärlek och förlust, självreflektion, tidens gång och nuets betydelse. Det är en bok med mycket djup och som manar till eftertänksamhet.
”Innan sanningen avslöjas” är perfekt för dig som vill bli berörd på djupet.
2024-11-15
Jag har läst 𝗜𝗻𝗻𝗮𝗻 𝘀𝗮𝗻𝗻𝗶𝗻𝗴𝗲𝗻 𝗮𝘃𝘀𝗹ö𝗷𝗮𝘀 av Toshikazu Kawaguchi, utgiven av Mius Förlag. Tusen tack för recensionsexemplaret!
Detta är del två i serien om det mytomspunna kaféet i Tokyo, varifrån man kan resa både tillbaka och fram i tiden, åtminstone så länge kaffet är varmt.
Reglerna kring tidsresan är rigorösa, och följs de inte kan det gå illa.
Precis som med del ett, 𝙄𝙣𝙣𝙖𝙣 𝙠𝙖𝙛𝙛𝙚𝙩 𝙠𝙖𝙡𝙡𝙣𝙖𝙩, så älskade jag den här boken! Läsaren får i fyra noveller följa lika många personer som av olika anledningar vill resa i tiden, parallellt med att vardagen rullar på för servitrisen Kazu och ägaren Nagare.
Samtliga levnadsöden knyts mer eller mindre ihop till en vacker och rörande berättelse. Livet är inte alltid enkelt, men det finns glädje och lycka att finna även i de mest jobbiga stunder, och det är okej att vara snäll mot sig själv. Det är faktiskt något jag tar med mig från boken, att inte vara så hård och straffa mig själv för saker som varit. Ett liv ska aldrig vara förgäves …
Jag säger det igen: jag älskade verkligen den här boken. Den är som en frisk fläkt med all klokskap som sipprar ut mellan sidorna utan att vara påträngande eller tung. Tänk er älvdans över en nymornad äng. Magisk och omöjlig att slita sig från.
Mina allra varmaste rekommendationer!