Innan morgonen gryr är en gripande kärlekshistoria om en sommar då allt förändrades. Vad vi är beredda att offra för vår familj och om omöjlig, passionerad kärlek. Anna Lönnqvist har än en gång skrivit en varm roman om att hitta sig själv genom någon annan, fylld av romantik och längtan. Cape Cod 1965: Svenskättlingen Audrey bestämmer sig för att fly förväntningarna från sin familj, och den man hon förväntas gifta sig med, och tar ett jobb på en småbarnskoloni i Stockholms skärgård. Stockholm 2022: Céline Sarri kämpar med att hitta sin riktning i livet. När hon får reda på att hennes farmor, som hon aldrig har träffat, finns i livet och vill ha kontakt ändras hennes tillvaro. Nu kan hon få svar på frågorna om hennes pappa som hennes mamma aldrig velat prata om. Men Célines sökande efter sitt ursprung river upp gamla sår hos alla inblandade. Spänningar och begravda familjehemligheter...
Känslosam, vacker och gripande!
Böcker som spänner över flera generationer och olika tidsepoker är alltid lite extra bra tycker jag. Man får lite dåtid och lite nutid som brukar vävas ihop på slutet.
Så är det i "Innan morgonen gryr" där vi får vara med både i USA och i Sverige under mitten av 1960-talet samt Sverige 2022. Boken är en riktig bladvändare, välskriven och lättläst och med en intrig som verkligen griper tag i dig. Det är en mycket känslosam bok med gripande människoöden, den är full av värme och passionerad kärlek men även sorg, svek och smärta.
Anna Lönnqvist kan verkligen det här med att väva ihop flera historier och paketera det till ett snyggt och naturligt avslut. Vägen dit var kantad av lågmäld dramatik, oväntade vändningar, underbara karaktärer och mysiga miljöer. Vill du ha lite skärgårdsromantik med en djupare ton ska du absolut läsa denna.
2022-09-12
Cape Cod 1965 - Svenskättlingen Audrey flyr förväntningarna från sin familj och den man som hon förväntar sig gifta sig med och tar ett jobb i Stockholm.
Stockholm 2022 - Cèline får reda på att hennes farmor finns i livet och vill träffa henne och ha kontakt, allt detta vänder upp och ner på hennes tillvaro. Nu kan hon äntligen få svar på alla frågor hon har om hennes pappa som hennes mamma aldrig velat prata om. I sitt sökande finns många hemligheter begravda.
Det här var en bok som jag hade svårt att släppa - en bladvändare, jag drogs snabbt in i bokens story, karaktärerna och miljöerna. Boken är skriven i både nutid och dåtid, vilket jag älskar och som flätas samman på ett naturligt sätt i slutet. Det är en släkthistoria med gripande livsöden som känns levande att läsa om. Det är många känslor genom boken - som läsare får jag möta mörker, ljus, kärlek, värme, sorg, smärta, svek och hemligheter samt oväntade vändningar som överraskade - underbart tycker jag. Missa inte denna pärla!
Åh vilken härlig sommarbok av @annalonnqvist , precis som henne bok i juni förra året (”En kväll i juni”). Perfekt feelgoodbladvändare att läsa på semestern. Jag fick dessutom ett personligt signerat exemplar som överraskning (boken var även önskad!) med tillhörande godis. Sådant gör en ju extra glad. Boken är en kärlekshistoria som varvar dåtid med nutid och väver ihop allt till en släkthistoria med både mörker och ljus. Familjehemligheter, svek, stark kärlek, svensk sommar, USA. Lättläst och underhållande. Jag kommer absolut läsa kommande böcker av Anna Lönnqvist, för jag hoppas att det kommer fler i samma genre? Dvs feelgood med djup och lockande omslag. Tusen tack både Anna Lönnqvist och Norstedts för bokpaketet med recensionsexemplar 😍
2022-08-01
Helt klart en bok som föll mig i smaken. Kom inte riktigt in i den först men sedan kunde jag inte sluta lyssna på den. En varm och känslostark bok, med gripande livsöden. En bok som verkligen kan rekommenderas.
Annas böcker gör mig aldrig besviken och det gör inte denna heller. ”Innan morgonen gryr” är en gripande kärlekshistoria om en sommar då allt förändras. En historia som utspelar sig både i då- och nutid där dået påverkar nuet.
Som alltid väver Anna ihop sina historier bra, Audry och Célines historier i olika tidsperioder är berörande, levande och Anna berättar dem så fint. Hela berättelsen är vackert berättad och att lägga ifrån sig boken innan den är slut är omöjligt.
Det är dramatik, romantik, hemliga känslor och kärlek, sorg och viljan att hitta sig själv. Både hjärta och smärta!
Anna har liksom Caroline Säfstrand ett sätt att skriva som fängslar mig, fångar mig och jag vill bara läsa mer!