Ljudbok

Innan jag somnar

Watson, SJ

| 2015

Flag from sv

195


Föreställ dig att du förlorar minnet varje kväll när du går och lägger dig och att du vaknar upp nästa dag utan att minnas gårdagen eller något som hänt innan dess.Du minns inte vad du heter, vem du är eller människorna omkring dig. Du minns inte vem mannen är som du vaknar upp bredvid varje morgon. Främlingen säger att han är din man. Talar han sanning? Och kan du lita på honom?Välkommen till Christines värld.Vinnare av det prestigefyllda Crime Writers? Association John Creasey (New Blood) Dagger Award.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Maria Jacobsson

2020-07-08

Betyg

En bok som kryper under skinnet på mig. Tänk att inte komma ihåg något, att ditt minne är helt utraderat, varje gång du vaknar på morgonen. Jättesvårt att sätta sig in i, men jag tycker författaren får till känslan av hopplöshet och förtvivlan riktigt bra. Stora delar av boken är skriven i dagboksform, eftersom Christines läkare tror att det kan hjälpa henne att minnas. Dagboksanteckningar blir lite repetativa långdragna och drar ner betyget på boken, annars hade den varit en klockren 5:a!

Ann Simonsson

2018-03-23

Betyg

Upplevde boken onödig lång.

Anna Johansson

2016-06-03

Betyg

Boken blir inte spännande förrän i den absolut sista delen av boken vilket gör att jag tappar intresset. Den får ändå en svag trea för att den är välskriven och har ett bra språk.

Hanna Melin

2016-04-15

Betyg

Traditionellt bra plot, som underbyggt för intressant historia med många tvistar. Tyvärr ganska lagom intetsägande och förutsägbar, ändock en trovärdigt annorlunda vändning i slutet.

Iris Eriksson

2015-08-21

Betyg

En väldigt.. intressant bok vars situation är lite svår att sätta sig in i. Att tänka sig hur det är att glömma bort stora delar av sitt liv är väldigt svårt att tänka sig hur det är. Själva boken i sig var bra, men i början blev man lite uttråkad över alla upprepningar, även om det med tanke på handlingen är rätt svårt att undvika. Men då den är skriven i lite dagboksstil så ville man hela tiden veta vad som hände NU, men allt eftersom man läste så kom man in i rytmen lite och då gick det mycket lättare att läsa.

Maria Myrberg

2015-06-27

Betyg

Nja, bra upplopp, men seg väg fram till dit

Monica Helmersson

2015-05-14

Betyg

En starkfyra

Cindy Kempe

2015-04-19

Betyg

Riktigt spännande och välskriven. Jag hade min aning som byggdes på men ingenting avslöjades förrän i slutet. Ger också en tankeställare kring värdet av minnen som identitet och personlighet.

Therese Östman

2015-03-04

Betyg

Började bra men tyckte det var mycket upprepningar och blev ganska tråkig. Slutet var en överaskning, det är hemst att folk lever med de problemen. Betyg: 2,5

Engelska Väninnan

2014-12-08

Betyg

Den är olidligt spännande, om Du kan identifiera Dig med huvudpersonen. Se till att Du har gott om lästid när Du börjar. Nagelbitare.

Blommiga Barbro

2014-12-07

Betyg

Den börjar bra, men sen blir den bara tråkigare och tråkigare och...Kerstin Andersson läser helt okej, men nu lägger jag av! Tror inte att jag kommer att ge den något nytt försök.

Pia Wadman

2014-12-03

Betyg

Jag älskar tvisten i slutet, det hade jag aldrig misstänkt!

Sabina Wangenfors

2014-11-27

Betyg

Verkligen spännande och en oväntad twist mot slutet som jag inte hade förväntat mig!

Josefine Ejebjörk

2014-10-13

Betyg

En besvikelse, efter all publicitet hade jag förväntat mig något mer. Den var mestadels tjatig, endast de första och sista sidorna drog upp betyget.

V

Veronica Österberg

2014-08-14

Betyg

En annorlunda, skrämmande och bra bok. Det som drar ner betyget lite är att den känns rätt tjatig emellanåt.

G

Gunilla Jönsson

2014-01-22

Betyg

Annorlunda och bra!

W

Weronica U

2013-11-26

Betyg

Skrämmande berättelse, och jag kan tänka mig att det kan ställa till det i vardagen.

Monika W

2013-11-16

Betyg

En av mina absoluta favoritfilmer är Memento, som handlar om en man som inte kan minnas mer än några minuter bakåt. Därför är det ju inte speciellt konstigt att jag varit nyfiken på den här boken i vad som känns som evigheter. Nu har jag äntligen läst den och jag blev inte besviken. Läs mer på http://bokslut.blogspot.se/2013/11/innan-jag-somnar-av-sj-watson.html

Malin Bredenberg

2013-08-07

Betyg

Spännande, om än lite förutsägbar. Men absolut läsvärd.

Emma Hortlund

2013-07-30

Betyg

En spännande historia som påminner mig en del om filmen Memento, vilken jag är väldigt förtjust i.

Innan jag somnar handlar om Christine som efter en olycka tappar minnet varje natt när hon sover. Varje morgon vaknar hon upp och tror att hon är många år yngre än vad hon egentligen är och bredvid en för henne främmande man. Efter att ha börjat föra dagbok får hon lite mer grepp om tillvaron och märker då att allt nog inte riktigt är så som hon får det berättat för sig varje dag.

Helena Nilsson

2013-07-14

Betyg

Trodde den skulle vara bättre. Det blev ju faktiskt en aning tjatigt med alla upprepningar om hur hon började varje dag. Men....jag gillar handlingen och att den inte slutar som man kanske tror:-)

Kickie Boman

2013-07-06

Betyg

Rekommenderas! Särskilt sista delen av boken var riktigt bra.

Marléne S

2013-06-14

Betyg

Bra. Men tyvärr inte så gastkramande som jag hoppades på. Man förstår hur det "ligger till" lite för tidigt enligt min smak. Men läsvärd är den.

Elisabeth E

2013-02-20

Betyg

Obehaglig och VÄLDIGT spännande. Sträckläsarvarning!

Jasmina <3

2012-11-09

Betyg

Denna bok är ganska lik en film som jag sett som jag inte riktigt minns vad den heter just nu men jag tror att den heter 50 First Dates med Adam Sandler.
Nää denna bok var bara tjatig & den fångade mig inte alls den vart bara trist & tråkig tyvärr =(

Fanny Gunnarsson

2012-10-30

Betyg

I sin enkelhet lyckas Watson bygga en osäkerhet hos läsaren och vi, likt Christine, börjar tvivla på det som till synes är sanningen. Traumat i sig väcker en del tankar – hur hade du reagerat om du inte kände igen dina egna barn eller mannen som ligger bredvid dig i sängen?

Läs mer: http://litteraturkvalster.wordpress.com/2012/10/30/innan-jag-somnar-av-sj-watson/

Jenny Stenberg

2012-10-07

Betyg

Jag gillade den här boken. Den var oförutsägbar, även om jag trodde att jag visste vad som skulle hända. Slutet, är utan att spoila något som jag aldrig hade väntat mig.
Spännade och det känns nästan som om sidorna vänder sig själv. Sträckläste.

Anna-klara Akar

2012-08-12

Betyg

Skulle vela satt 2,5 . Den är helt ok. Kvinna vaknar upp varje morgon och har förlorat minnet, mannen i sängen är en främling för henne och varje morgon får han på nytt leda henne in i deras gemensamma liv. Men vem är mannen psykiatrikern (tror jag ) som kontaktar henne, och vad betyder det hon skrivit till sig själv idagboken.

Riktigt spännande i mitten, men ballar ur i slutet tycker jag.

Tove B

2012-07-28

Betyg

Nej, det här håller bara knappt halvvägs innan det blir tjatigt. Upplösningen är dessutom så lökig att jag skäms. Som en dålig b-skräckis.

M

Micael Erneborg

2012-07-26

Betyg

Wow, vilken bok! Inte konstigt att den finns översatt och ska bli film. Underbar story och språk. Och mycket spännande slut.

Maria Johnson

2012-07-20

Betyg

Välskriven, spännande och skrämmande thriller.

M

Maria Lind

2012-07-04

Betyg

Supersmart och spännande intrig. Språket är enkelt och rakt på. Underhållningslitteratur nr den är som bäst.

Bells .

2012-06-25

Betyg

En fängslande psykologisk thriller med full av överraskningar. Att ha minnesförlust och inte veta vem man kan lita på.
Den får mig oxå att tänka på de människor som lider av amnesi - Hur värdefulla våra minnen är!

S

Sigun Eriksson

2012-02-28

Betyg

En mycket imponerande debut.

Betyg

Very good! You don't know where it will take you before you are right there. Recommeded!