Innan döden kom

George, Elizabeth

| 2007

Flag from sv

353


Bestsellerförfattaren Elizabeth George har skrivit en laddad ny roman som handlar om de händelser som ledde fram till det brutala och oförklarliga mordet på den tillförordnade polisinspektören Thomas Lynleys hustru. Historien börjar i North Kensington hos tre så gott som föräldralösa barn. Den äldsta, femtonåriga Ness, kastar sig rakt ut i elände så fort hennes högklackade stövlar kan bära henne. Det tvingar mellanbarnet, Joel, att ta stort ansvar för den yngste, Toby. Det dröjer inte länge förrän man förstår att också Joel har problem. Ett lokalt gäng börjar trakassera honom och uppträda hotfullt mot hans bror. För att skydda sin familj tvingas Joel till slut ingå ett avtal med djävulen - något som för honom hela vägen till Thomas Lynleys tröskel.

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Elisabeth Svensson

2018-03-24

Betyg

Läste denna under namnet Innan döden kom. På svenska

Marc Moore

2014-11-13

Betyg

Jämmer och elände, man vet ju att det går åt pipan med allt eftersom baksidestexten berättar vad som händer på de 10 sista sidorna, dvs om man inte redan fattat det utifrån den engelska titeln! Dryg, enda anledningen till att jag tog mig igenom den var att jag låg förkyld.

Kaleida Läslus

2012-12-13

Betyg

Den var lite seg i början, önskar att jag kunde ge den en halv stjärna till.

Gunnel Lindström

2012-09-26

Betyg

En av de bästa deckare jag läst.

M

Maria Lindh

2010-09-05

Betyg

Fantastisk! En utav det bästa böckerna jag läst. Men, läs den på originalspråket för att uppleva nyanserna i det talade språket.

Eva Sandhammar

2010-06-29

Betyg

Ingen Lynley-deckare utan en mycket bra roman. Påminner om när Ruth Rendell skriver under namnet Barbara Vine.

E

Eva Bommelin

2010-05-11

Betyg

Underbar bok som skulle läsas av de som bestämmer om att ta bort resurser till barn och ungdomar.
Har läst allt annat av Elisabeth George men denna bok var så superbra.

U

Ulf Pettersson

2010-03-18

Betyg

E George brukr skriva bättre, dennabok var mest långtråkig och man hoppades efter 200 sidor att den skulle ta slut, men jag uthärdade, helt i onödan.

Engelska Väninnan

2010-02-19

Betyg

(What came before he shot her, 2006) 554 sidor. Inte spännande, vi vet ju hur det går. Vi följer Joel, mycket sympatisk pojke, som sen ska bli mördare, hans yngre bror Toby, efterbliven?) och systern Ness, som helt driver iväg. Mostern Kendra är väl OK. Det är eländes, elände. Indignationsroman skulle man kunna kalla den, om inte författaren hade hållit en sån nedlåtande ton. Hon verkar förakta invandrare och färgade och speciellt blandraser mellan vita, svarta och asiater. Ger en obehaglig, fadd smak. Slutade på sid. 182.

Thomas Rosswall

2009-11-13

Betyg

Liksom P. D. James är Elisabeth George en utomordentlig deckarförfattare. Den här är en direkt uppföljning av "With no one as a witness" och beskriver kampen om överlevnad i Londons fattigare delar. Utmärkt miljö- och personbeskrivning.

Elisabeth Svensson

2009-08-01

Betyg

Blev lite besviken på att slutet inte gav mig dom svar jag ville ha... Men helheten gav mer än jag trodde från början...

Elisabeth Svensson

2009-07-23

Betyg

Blir bara bättre ju längre in i boken jag kommer... Bara längtar efter att läsa sista sidan...

Lena L

2009-07-21

Betyg

En mycket bra bok men med så mycket elände i den att jag knappast inte orkade läsa den färdig.

Det låga betyget har mest med eländet att göra inte med själva handlingen som var superb. beskriven.