Inkrktaren

stlundh, Hkan

| 2011

Familjefoton med utstuckna gon. Skrmmande brev utan avsndare. De nyblivna Frborna Henrik Kjellander och Malin Andersson str som levande frgetecken infr hoten som drabbat dem och deras barn. Vem vill gra dem illa?Fredrik Broman och hans kollegor vid Visbypolisen tar saken p strsta allvar, men kan inte utesluta att alltihop r ett osmakligt skmt. Nr hoten trappas upp och parets dotter frsvinner skingras alla tvivel. Det hr r p allvar. Dessutom r det bara brjan ...Nr polisen pressar Henrik kommer en gammal infekterad slkthistoria i dagen. Vad fick honom egentligen att tervnda till Gotland efter en framgngsrik karrir som fotograf i Stockholm och ute i vrlden? r det verkligen ngon p den karga n i stersjn som vill skada familjen, eller kommer hoten frn annat hll?Medan hstmrkret djupnar hller ngon gonen p familjen och bidar sin tid - vntar p rtt tillflle...

Jan Banan

2016-02-25

terigen en charmig, mysig gotlandsdeckare av stlundh. ganska lgt tempo i och fr sig, men den andas Gotland och det r det vi lsare vill ha.

L

Lallamen

2015-04-04

Den hr var otck - nr man frsker stta sig in i knslan av att vara frfljd.

Eva Mller

2015-01-21

Mycket bra story som hll mig p spnn genom hela boken. Tack Hkan fr den

Mats Sigfridsson

2014-01-15

Riktigt bra och spnnande. Obehaglig framfrallt i brjan d jag kan knna hur det kan knnas som frlder i ett sdant lge. Trovrdig med bra karaktrer.

Marita Ryen

2013-10-13

Bok nr 5 om Gotland och polisen Fredrik Broman.Spnnande och bra men ven mycket otck vilket drar ner betyget.

Kerstin Hellgren

2013-09-24

Spnnande och bra!

Kitty Cat

2013-05-02

Brjade riktigt spnnande o bjd sedan p smtrevlig lsning boken igenom. Lite vl stort plagiat p morden p tv barn som en tyska begick fr ngra r sedan, hade inte skadat med liiiite mer fantasi frn frfattarens sida...

Jenny Hjrtberg

2012-10-06

Jag gillar hans bcker! Lttlsta, spnnande och helt lagom fr kvllslsningen.

Spnnande bladvndare

Marc Moore

2012-07-16

Lttlst och spnnande med en realistisk dialog.
Jag fick vad jag ville ha: en bladvndar deckare.

Sussie S

2011-12-25

Otroligt vlskriven. Precis d jag trodde att jag hade allt klurat ut s vnde det. Toppbetyg!

Michaela Schuller

2011-11-08

Fick den i paket frn frlaget och blev verlycklig. Blev verkligen inte besviken, den r skitbra. Obehaglig och man mrker att han ftt inspiration frn verkligheten. Satt som p nlar och grt nr det var som vrst.

U

Ulrika Andersson

2011-10-03

Spnnande och den bsta i serien

Karin Lundberg

2011-08-27

Brjade spnnande men andra halvan var trkig.

Pia Stendahl

2011-08-18

Jag har inte lst ngon av bckerna i serien tidigare utan Jag ska fnga en ngel var min inkrsport till stlundhs frfattande. Nr han nu kom ut med en ny bok var jag riktigt nyfiken.

Inkrktaren r en lika spnnande och otck bok som man tnker sig nr man hr titeln. Intrigen r gripande och drivet r hgt. Spnningen byggs upp och man inser allt mer att familjen r riktigt illa ute. Handlingen kryper in under skinnet p mig och vcker en obehagsknsla som balanserar p precis lagom niv i en spnningsroman. Obehaget blir varken fr stort eller fr litet.

Jag tycker att stlundh skriver med ett bra och ltt sprk. Det knns inte krystat ngonstans. stlundh skriver p ett stt som ger vldigt levande miljer och karaktrer.

Det r verkligen en bok som r svr att lgga ifrn sig och jag tycker att boken r riktigt bra. Dock blev jag frst lite besviken p slutet. Upplsningen kndes trkig men nr jag ftt smlta boken lite s inser jag att upplsningen inte r s trkig utan dessvrre en mycket trolig sdan i verkliga livet.

Ls grna fler bokrecensioner p www.bokbrus.se.
/Pia

Annimoure Nilsson

2011-08-13

Nr barn och deras frldrar kallblodigt blir verfallna och ihjlslagna r det horribelt. Det r ocks horribelt att ngra "inspireras" av dessa tragedier och profiterar p denna olycka. Det har stlundh gjort. Jangestig r min vn och det r alltfr mycket gosande i hennes olycka och brottshistoriken runt hennes fall r fr snarlik fr att jag ska knna mig bekvm med detta. Hade jag vetat detta innan jag brjat lsa den s hade jag INTE lst den. "Vnta - vad fascinerande att moder och barn blir ihjlslagna, jag skriver en bestljare om detta" Jag ryser!

Jag tycker att denna bok var en bra deckare med en bra handling.
Den hade vissa ra inslag som man kan knna igen frn vissa grvre brott.
Jag hade svrt att slppa den hr boken ifrn mig ville bara veta hur det skulle sluta.
Denna bok fick jag hra talas om av
"Camilla Eriksson hr inne p BT"
Tack Camilla E..

Camilla Eriksson

2011-07-19

En bok jag orkade lsa bara halva boken fr dock godknt och hade skert ftt hgre betyg om jag orkade lsa ut hela boken,boken pminner om arbogamorden. Mycket otck.

Maria Johnson

2011-06-04

En vldisponerad, spnnande och svr-att-sluta-lyssna-bok. Msterligt inlst av Torsten Wahlund.

Anette Marcusson

2011-04-26

Har inte lst de andra bckerna av stlundh, men det kommer bli ett nje att gra. Inkrktaren var lttlst, spnnande. Vgade bara lsa den p dagen...

Britt-Marie Kullin

2011-04-20

Det hr r den femte fristende delen i serien om Gotlandspoliserna. Jag har lst dom fyra tidigare bckerna.

Hkan stlundh har ocks skrivit en annan fristende roman som heter "Jag ska fnga en ngel", som var mycket, mycket bra.

Den hr boken, "Inkrktaren", som allts r den femte fristende boken i serien av Gotlandspoliserna, var den klart bsta boken av dom alla fem bckerna, tycker jag.

Den var vldigt spnnande, absolut inte frutsgbar p ngot stt, vlskriven och lttlst var den ocks. Gripande och knslosam med.

S jag kan helt klart rekommendera boken, och fr all del alla Hkans stlundhs bcker. Men jag tror att man har lika stor behllning av den hr boken, ven om man inte har lst ngot tidigare av honom.

( Ls grna alla mina bokrecensioner i min blogg, Bims Blogg - http://bim.blogg.se/category/bokrecensioner.html )

Kristina Simar

2011-04-20

En riktigt otck, men ocks en spnnande kriminalroman. Frfattaren har en fantastisk berttarteknik och beskriver och gestaltar bde karaktrer och miljer p ett verklighetstroget stt. Boken som var p 460 sidor gick fort att lsa. Det hnder saker hela tiden, s jag hade mycket svrt att lgga den ifrn mig. Frfattaren skriver i sin epilog: ?Boken r delvis inspirerad av verkliga hndelser, men alla personer r fiktiva, liksom berttelsen i sin helhet.?
En av hndelserna fr mig att tnka p det fruktansvrda ddet i Arboga, dr tv sm barn blev mrdade. Boken var i det hela mycket lsvrd, men den slutade lite fr abrupt och jag stngde boken med frgan: Varfr?