Inget av det här är sant

Jewell, Lisa

| 2024

Flag from sv

7


Spänningsdrottningen är tillbaka med en ryslig historia i true crime-andaNär den populära podcast-stjärnan Alix Summer är ute på den lokala puben och firar sin 45-årsdag, träffar hon Josie Fair. Det visar sig att även Josie är ute och firar sin 45-årsdag. När de några dagar senare stöter ihop igen utanför Alix barns skola, berättar Josie att hon lyssnat på Alix podcast och föreslår att hon själv skulle vara ett bra intervjuobjekt. Alix känner sig tveksam till en början, men Josie påstår sig bära på en stark livshistoria och till slut går Alix med på förslaget.Men snart går det upp för henne att Josie bär på mörka hemligheter, och steg för steg nästlar hon sig in i Alix liv - och in i hennes hem.Och plötsligt försvinner Josie. Och handlingen i Alix true crime-podcast kretsar nu kring henne själv. Vem är egentligen Josie Fair? Och vad döljer hon? Inget av det här...

Visa mer

Skapa konto för att sätta betyg och recensera böcker

Recensioner

Betyg

En thriller med en riktigt obehaglig person i huvudrollen. Josie är kvinnan som nästlar sig in i en annan persons liv och man undrar hela tiden vad baktankarna med detta är. Det kryper under huden och jag sträckläste för att få reda på hur detta skulle sluta. Inte ett helt lyckligt slut, men kanske bäddar författaren för en fortsättning?

Betyg

Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den brittiske författaren Lisa Jewell har gett ut drygt ett tjugotal böcker, varav dom senaste böckerna, uppåt ett tiotal, har varit spänningsromaner. Dom tidigare har varit romaner/feelgood. Jag har läst fem böcker av henne förut, och alla dom har varit spänningsromaner, och jag har tyckt om dom allihopa. Nu har jag läst hennes senaste bok, som heter Inget av det här är sant, och som är helt fristående från tidigare böcker. Och jag tyckte att den var lika bra som dom tidigare böckerna. En psykologisk spänningsroman kan man väl kalla den, och den var smart uppbyggd, spännande, lättläst, berörande, och oförutsägbar. Så jag kan helt klart rekommendera boken. Jag lyssnade på boken, som var bra inläst av Maria Lyckow.