Ett bostadshus fullt av döda hyresgäster. Det blir den chockerande starten för Mikaela Sköld på hennes nya jobb som handläggare på polisens underrättelsetjänst. Dådet tycks först vara gängrelaterat men snart förs utredningen in i en annan riktning. Ingen ska skonas är en oupphörligt spännande thriller där jakten på den skoningslösa massmördaren ständigt tar nya vändningar.
Bokens grundhandling är att man får följa Mikaela Sköld och hennes dotter Vanja, genom livet, samt följa med Stefan som arbetar inom Stockholmspolisen. I denna bok har Mikaela börjat på ett nytt jobb inom polisen, inom underrättelsetjänsten och arbetar tillsammans med Stefan och hans kollegor.
Inte nog med att ett av de värsta massmorden i Sverige sker så försöker även polisen hantera den gängkriminalitet som går allt lägre och lägre ner i åldrarna, är ens Mikaelas dotter Vanja så säker som hon önskar att hon var?
Bokens handling och det aktuella fallet är verkligen i min smak, som många vet så föredrar jag deckare och just då även riktigt groteska och blodiga, vad det nu än säger om mig, haha, så handlingen och fallet var verkligen spot on för mig.
Johan Brännström har verkligen lyckats skriva en bok som har makabra mord, blod, detaljerade beskrivningar, tvister, drama och fullspäckad med spänning och överraskningar. Nu ska jag ju inte spoila för mycket men slutet var definitivt en överraskning för mig, en positiv överraskning dock.
Något som också gjorde handlingen väldigt bra och som stack ut lite extra var även det att Brännström hade fokuserat så mycket på vardagliga problem, så som gängkriminalitet och knarkhandling. För hur tragiskt den än är så växer sig båda delarna allt mer i samhället och likaså även kryper ner i åldrarna som även återspeglas i denna bok.
Boken är inte bara väldigt spännande utan den har även ett tempo som gör att man knappt kan slita sig från boken, direkt från första sidan slängs man in i handlingen och spänning som sedan håller en kvar till sista sidan. Nu blev ju jag tyvärr sjuk halvvägs in i boken och pausade mitt läsande i en veckan och jag kan säga att det var riktigt svårt att hålla sig från boken men också ett bra sätt att spara på spänningen lite. Däremot så hade den definitivt blivit utläst på bara några dagar för så bra var den verkligen!
Några små positiva saker med boken är att den verkligen inte är förutsägbar, många böcker är ju tyvärr det men denna bok hade så många olika tvistar och turns att jag till sist slutade gissa och bara läste på. Jag hade många olika teorier under tiden som jag läste boken och inget av dem var rätt i slutändan, en sån bok gillar jag extra mycket.
Precis som i de två tidigare böckerna av Johan Brännström så är denna bok välskriven men några små fel lite här och var, inget som jag reagerade på så värst mycket. Kapitlen är detaljerade och fulla med intriger och spänning och även om jag tyckte att en del kapitel var lite i de längsta laget så var det helt okej.
Det märks tydligt att Brännström gjort mycket research inför denna bok, inte bara för de detaljerade kapitlen utan även för den story som växer fram ju längre in i boken man kommer. Samt att man även fick ta del av andra arbetsområden inom polisen, så som Mikaelas nya arbete, det var väldigt intressant att läsa om.
Karaktärerna i boken är väldigt lätta att tycka om, även om jag kan ha lite svårt med en del av Mikaelas handlingar och åsikter så är det välskrivna karaktärsbeskrivningar och de kompletterar varandra väldigt bra. Extra plus för att Mikaela och Stefan går så bra ihop utan att de behöver blandas in en massa kärleks känslor och sånt, det kan lätt bli så larvigt och för mycket kärlek då.
Det ska bli intressant att se vart Johan Brännström tar oss vidare med karaktärerna, speciellt nyfiken är jag på Mikaela och Vanjas utveckling. Speciellt nu när man fått lite mer bakgrund på Mikaela samt hennes nya arbete inom polisen.
Ingen Ska Skonas av Johan Brännström är en nervkittlande, blodig, spännande och intrigfylld bok som är svår att släppa taget om. En bok som har mycket spänning blandat med blod, gängvåld och rädsla för att inte räcka till som föräldrar. Tempot i boken är riktigt bra och trots många olika vinklar, många mord och en stor utredningen är det enkelt att följa med i handlingen och bland karaktärerna.
Jag kan starkt rekommenderar er alla att läsa denna bok, men som jag sagt tidigare så rekommenderar jag att man läser böckerna i kronologisk ordning för att få ut så mycket som möjligt av serien!
nouw.com/elinsbokhylla
Ingen ska skonas är den tredje boken i serien om Mikaela Sköld, och vilken spännande fortsättning! Johan Brännström har återigen skrivit en thriller värd att läsas, där aktuella samhällsproblem flätas samman med intressanta karaktärer och rafflande scener. En perfekt bok till sommarens nervkittlande läsning!
Handlingen kommer igång fort, och under första halvan av boken var det omöjligt att sluta läsa. När jag hade läst hälften av boken kändes handlingen dock något långsam och ointressant, och jag fick ibland kämpa mig igenom vissa kapitel.
Karaktären Mikaela Sköld har jag verkligen fastnat för. Hon är en stark och modig karaktär som inte säger nej till en utmaning, samtidigt som hennes impulser ibland skapar kaos i hennes liv. Stefan är ännu en karaktär som jag tycker om, trots hans irrationella beslut angående hans privatliv. Båda dessa karaktärer hade jag mer än gärna velat följa i flertalet böcker framöver.
Generellt är Ingen ska skonas en välskriven, nervkittlande och väl genomtänkt thriller som jag starkt kan rekommendera till er alla. Det är en berättelse som skapar tankar och reaktioner hos läsaren, speciellt eftersom den handlar om ett aktuellt samhällsproblem. Starkt tips!
idasrecensioner.se
2022-07-19
En bra serie.
Spännande, välskriven och intressanta karaktärer. En bladvändare, väntar på nästa.
2022-06-15
Välskriven och spännande story med vändningar och twister i högt tempo som ger actionkänsla.
Betyg: 4 av 5 - 📚 - Den här boken, Ingen ska skonas, är den tredje delen i bokserien om journalisten Mikaela Sköld. Jag har även läst dom två första böckerna, Feber och Röd signal, och jag tyckte att dom båda två var mycket bra. Och så var även den här boken. Böckerna kan läsas fristående, men som alltid så får man ju alltid bäst behållning av att läsa en serie från början. Ingen ska skonas är välskriven och spännande, och jag kan varmt rekommendera den.